Talks & masterclasses

De masterclasses en talks van mijnleuven zijn er voor alle jongeren die graag iets willen organiseren of een eigen project op poten willen zetten. Samen met experts uit het vak helpen we je tijdens de masterclasses op weg met concrete informatie. Bij een talk nodigen we dan weer verschillende inspirerende spraakwatervallen uit, experten in diverse thema's en branches. Hoe hebben zij aan hun idee getimmerd en het gerealiseerd? Zo kan jij inspiratie opdoen om er zelf mee te beginnen.

Masterclasses 2024

De Masterclasses van mijnleuven zijn er voor alle jongeren die graag iets willen organiseren of een eigen project op poten willen zetten. Samen met experts uit het vak helpen we je op weg. Hoe start je een vzw? Hoe dien je een aanvraag in bij de stad? Hoe communiceer je jouw event? Leer het allemaal hier. Opgelet: dit jaar werken we met inschrijvingen.

Masterclass Eventmanagement - 28 februari om 19u30

Met Neal Van Loock (UCLL)

Je voorbereiding is al het halve werk. En nee, dat is echt geen cliché in de wereld van events organiseren. Neal Van Loock, coördinator & lector eventmanagement bij UCLL, legt je graag uit wat er bij die voorbereiding komt kijken, waar je tijdens je evenement rekening mee moet houden en hoe je het nadien netjes kan afronden. 

Link naar het Facebookevent.


Masterclass VZW ofni? - 6 maart om 19u30

Met Hans Steenberghs (Andante)

Je eigen vzw opstarten, easypeasy! Of komt er toch nog wat meer bij kijken dan je eigenlijk denkt? Niemand beter dan Hans Steenberghs kan je uitleggen hoe je dat allemaal aanpakt en wat je zeker niet mag vergeten. Hij licht ook nog een tipje van de sluier over welke verzekeringen je best afsluit. Want ook dat is natuurlijk nodig. 

Link naar het Facebookevent.


Masterclass Vergunningen - 13 maart om 19u30

Met stad Leuven

Een event in de openbare ruimte zonder toestemming? Risky business en absoluut af te raden. Want het is echt gemakkelijk om de juiste vergunningen aan te vragen. Hoe gemakkelijk? Dat komt Steven (inname openbaar domein stad Leuven) uitleggen, samen met zijn collega Stijn (noodplanningscoördinator stad Leuven). Hij zoomt op zijn beurt in op het veiligheidsaspect van je evenement. 

Link naar het Facebookevent.

Masterclass Eventsponsoring - 20 maart om 19u30

Met Neal Van Loock (UCLL)

Geld? Dat moet rollen! Of toch op z'n minst in het laatje komen om een fijn event op poten te zetten zonder je broek eraan te scheuren. Hoe je dat net doet komt Neal Van Loock in deze masterclass vertellen. 

Link naar het Facebookevent.

Masterclass Eventcommunicatie - 10 april om 19u30

Met Lomme Valkeneers (Studio Umlaut)

Dat de juiste communicatie één van de succesfactoren voor je event is, weet Lomme Valkeneers als geen ander. Hij is één van de meesterbreinen achter Studio Umlaut. Ze mochten al communicatiestrategieën ontwikkelen voor Horst, Het Depot, Extrema Outdoor en nog vele anderen.

Link naar het Facebookevent.

Talks 2024

Het hele jaar door nodigen we verschillende inspirerende spraakwatervallen uit, experten in diverse thema's en branches: organisatoren, zaakvoerders, creatievelingen en ga zo maar door. Het doel? Uitvissen hoe zij het nu juist gedaan hebben en zo ook inspiratie opdoen om er zelf mee te beginnen.

Talk met Onkruid (Wim Thijs) - 5 maart om 19u30

Met Wim Thijs (Onkruid)

Wim neemt je mee in het verhaal achter één van de grootste Leuvense eventorganisaties: Onkruid. Het bureau achter Horst Arts and Music, Asiat Park en and& Leuven! Kom luisteren naar zijn verhaal, het begin, hun struggles, en wie weet ga jij wel naar huis met eventvibes waar je mee aan de slag wil.

Link naar het Facebookevent.

Heb je na het lezen en volgen van dit aanbod goesting gekregen om zelf aan de slag te gaan met het organiseren van een event? Neem dan contact met ons op of dien meteen je projectplan in via onze projectondersteuning.

Meer weten?

Riena Exelmans

project- & concertondersteuning, welzijn, API
016 27 28 54