Jonge doeners

Yassin Lamarti

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Yassin heeft een passie voor mode en design en vindt dat men mannenmode vaak links laat liggen. Iets waar hij verandering in wilt brengen!

Dat ook mannenmode interessant kan zijn, moet je Yassin niet vertellen. Hij kan als geen ander passioneel vertellen over herenkledij, met specifieke stijl – tussen classy en casual -, met interessante prints en kleuren. Zijn droom is om dat samen te brengen in een gecureerde kledingwinkel waarin hij ook zijn eigen label kan uitdragen. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

Zo gepassioneerd dat hij kan praten over mode, zo groot is zijn zoektocht nog in het ondernemerschap. Maar zonder passie, geen droom. “Ik ben nog niet gestart en moet het concept nog helemaal vormgeven, daarom was het Geen-Idee traject van BAAS me op het lijf geschreven”, aldus Yassin. Hij is erg nuchter en weet dat alles nog moet beginnen. Én dat hij daar nog veel voor uit te zoeken heeft. Met de ondersteuning van BAAS zit hij daarvoor alvast op de juiste plaats.

Ik hoop dat ik in de toekomst mijn steentje kan bijdragen aan de modewereld voor mannen

Wat voor hem in de eerste plaats gemakkelijk ging, was het doorhakken van de knoop om het gewoon te proberen. Een idee dat hij wekenlang niet kan loslaten, is voor hem een idee waar hij iets mee moet doen. Daarom dat zijn inschrijving voor BAAS een zeer natuurlijke beslissing was. En dat sluit ook aan bij wie hij is als persoon, want initiatief nemen en ideeën uitwerken zitten in zijn natuur. Nu nog groeien in consistentie en het profileren van zichzelf en de basis is gelegd.  

Tussen basis en de grote toekomstdroom zit nog een lange weg, maar hij weet wel goed waar hij naartoe wilt. Het onderzoek zal dus belangrijk zijn, maar met een duidelijk doel voor ogen zou het niet aan motivatie mogen ontbreken. Dat doel? Dat mannen in elke stad een winkel kunnen vinden waar ze, indien nodig, persoonlijk geholpen worden in hun kledingkeuze. Dat die winkels zijn eigen label bevatten en dat dat label ook gepresenteerd wordt op diverse fashion shows. Dat mannen zich zonder al te veel moeite classy en toch casual kunnen kleden, met aandacht voor interessante prints en kleuren. Amen! 

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN