Uitdaging #1: Klimaat Op Tafel

Een feestelijk diner voor 150 personen met voedsel gered van de vuilnisbak

1 oktober 2015
Door: MIJNLEUVEN
Een feestelijk diner voor 150 personen met voedsel gered van de vuilnisbak

Een avondmaal bereiden voor 150 personen en dat met voedsel dat normaal gezien nooit op je bord zou belanden? De klimaatambassadeurs gingen de uitdaging aan en bewezen daarmee dat afgekeurde voeding van de fabriek, achtergelaten groenten op het veld en beschadigde producten in de winkel veel beter tot hun recht komen op tafel dan in de vuilnisbak.

“Op twee weken tijd nodigden we meer dan 150 mensen uit voor een diner. En ondertussen gingen we koortsig op zoek naar boeren, winkels en bedrijven die voedseloverschotten wilden afstaan. Erg spannend, want we konden pas de dag zelf bepalen welke gerechten we konden klaarmaken”, aldus Helena & Eva die deze uitdaging aangingen.


“Zelfs de bloemen ter decoratie kregen we mee uit bloemenwinkels"
- Eva

"Het is echt ongelooflijk hoeveel eten we zomaar meekregen. We hebben de enorm grote schaal van voedselverspilling echt aan den lijve kunnen ondervinden en hopen met onze actie mensen – allemaal consumenten die enkel de mooist ogende producten verkiezen – bewust te maken van de ernst van deze problematiek. Mensen inspireren om hier zelf mee aan de slag te gaan, daar doen we het voor.”


1 oktober 2015
Door: MIJNLEUVEN