Jonge doeners

"Storytelling zit in de lift"

4 mei 2018
Door: MIJNLEUVEN
Tine vindt een ideale match tussen haar studies en haar passies, een prachtige manier om te gaan ondernemen.

Meet Tine Van Kerkhoven. Tine is 27 jaar en gepassioneerd door smartphonefotografie en storytelling, met een hoek af. Ze studeerde Culturele Agogiek in Brussel, breidde er nog een opleiding Grafische Vormgeving aan en werkt ondertussen als filmdistributeur voor Fonk vzw in Leuven. Oh ja, ze is ook zot van planten!
Tekst: mijnLeuven

Tine, waarom wilde jij ondernemer worden?
“De voorbije jaren werkte ik als vrijwilliger of professional in het jeugdwerk, de culturele sector en de media. Drie domeinen die me een stevige creatieve én inhoudelijke bagage opleverden om als ondernemer aan de slag te gaan. De kriebels en de passie zijn allebei nadrukkelijk aanwezig: ik wil meer doen met storytelling!”

Leuk! In welk businessplan heb je dat gegoten?
“Ik maak content, samen met én voor ondernemers, jonge starters, freelancers enz. We denken samen na over het verhaal dat ze willen vertellen zodat ik de nodige input heb om nadien aan de slag te gaan. Dat verhaal speel ik dan uit op verschillende online en offline media, zowel via beeld als taal. Eigenlijk is het voor mij een mooie samensmelting tussen mijn studies en mijn passies: verhalen vertellen, fotografie en grafische vormgeving. Een ideale match!”

Je werd BAAS’er om je te laten ondersteunen in je onderneming. Hoe is dat in gang gezet?
“De BAAS-kriebels zijn letterlijk overgevlogen vanuit Antwerpen. Een vriendin van me volgde daar het BAAS-jaar en had niet veel woorden nodig om me te overtuigen om deel te nemen aan de sessies in Leuven. ‘Ook in Leuven? Oojoo!’ was mijn oprechte eerste reactie. De keuze voor het ‘Pril-Idee’-traject was snel gemaakt, omdat de eerste zaadjes met ideeën al waren geplant.”

Gelukkig hebben we ook samen dezelfde ‘wauw-momentjes’, waar ook op mag geklonken worden

Zijn de eerste kiempjes al zichtbaar, nu de sessies achter de rug zijn?
“Ja! Mijn mede-BAAS’ers zijn eigenlijk de doelgroep van mijn eigen onderneming, dus voor mij was het een godsgeschenk dat ik meteen kon netwerken. Maar daarnaast was het ook al een groot cadeau om met hen van gedachten te kunnen wisselen. We botsen op dezelfde moeilijkheden of hadden al eens een dipje. Op die momenten is het heel leerrijk om elkaar uit die put te trekken. Gelukkig hebben we ook samen dezelfde ‘wauw-momentjes’, waar ook op mag geklonken worden! En natuurlijk gaven de inhoudelijke sessies me de nodige input en het vertrouwen om verder te bouwen aan mijn plannen. Het BAAS-project is een echte onderdompeling. Ik heb al zoveel inspirerende Leuvense ondernemers leren kennen en het aantal ‘grote-ogen-momentjes’ zijn niet meer op één hand te tellen.”

Kan je ons vertellen waar je nu staat en wat de toekomst brengt?
“Doorheen het traject nam mijn – toen nog pril idee – al veel vormen aan, maar ondertussen heeft alles al stevig body gekregen. Ik weet welke weg ik uit wil en dat voelt in ieder geval al als een grote ‘kleine’ overwinning. Hoeveel goesting er ook is om te ondernemen, elke stap blijft spannend. Ik kijk al uit naar mijn eerste jaarrekening, want hoe zat dat nu weer met die BTW? (lacht).”


Meer Tine vind je hier:
Website: www.koffiebijtine.be
Facebook: www.facebook.com/koffiebijtine
Instagram: www.instagram.com/koffiebijtine4 mei 2018
Door: MIJNLEUVEN