Samenleving
Mening

Scholieren 3000: Leuvense leerlingenraad

23 februari 2018
Door: MIJNLEUVEN
Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in staat is zijn middelbaar diploma te behalen? Wanneer is een school volgens jou goed bezig en wat moet in jouw ogen beter of anders?

Zie jij meteen oplossingen of kan je alvast zeggen wat beter kan? Heb jij een mening over onderwijs en wil je die graag delen met mensen die beslissen en vergaderen over onderwijs? Dit is je kans! mijnLeuven, VSK en LOP Leuven slaan de handen in elkaar en lanceren:
Scholieren 3000: Leuvense Leerlingenraad.

Het LOP –een overlegorgaan van directeurs en andere mensen die het voor het zeggen hebben - vergaderen geregeld over gelijke onderwijskansen bij leerlingen; over jou dus. Maar wie kan beter vertellen hoe het dat nu juist zit met die gelijke onderwijskansen en wat er nog kan verbeterd worden dan jijzelf? Hoog tijd om in te breken in dit overlegorgaan van schooldirecties en deze mensen eens de scholenwerking vanuit jouw standpunt te laten bekijken.

Vorm mee de visie van leerlingen over gelijke onderwijskansen en overtuig de Leuvense schooldirecties om ermee aan de slag te gaan. Want wie weet beter dan jijzelf wat je nodig hebt om dat diploma binnen te halen?!


HOE?
We zoeken leerlingen uit alle Leuvense scholen die graag hun mening willen vormen over gelijke onderwijskansen. Wat hebben Leuvense jongeren nu écht nodig? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen in staat is zijn diploma te behalen?

We komen drie keer samen tijdens de schooluren. We onderzoeken wat het thema ‘gelijke onderwijskansen’ voor iedereen juist betekent, en maken dan een stand van zaken over de Leuvense middelbare scholen: wat loopt goed, wat kan beter? Om onze woorden meer kracht bij te zetten werken we samen met een professionele filmmaker en fotograaf aan fotoreportage en film. Zo overtuigen we de schooldirecties nóg meer van hoe de vork in de steel zit!


CONCREET?

  • 14 MAART 2018: STARTDAG
    8.30 - 12.00 uur*

    Wat betekent ‘gelijke onderwijskansen’ voor jou? Wat is een goede school? Brainstormen maar!
  • 17 APRIL 2018: AAN DE SLAG!
    12.45 - 16.00 uur*

    Wat is de stand van zaken in elke school? We maken een fotoreportage & film en werken naar een sterk eindproduct voor de schooldirectie!
  • 26 MEI 2018: PRESENTEREN MAAR!
    17.00 - 19.00 uur

    We breken in op de vergadering van het LOP en zetten de directies onze bril op! Grijp je kans want nu heb jij het voor het zeggen!

*Tijdens de schooluren?! Geen nood; wij voorzien een attest voor je school. Jij vraagt uiteraard toestemming aan de directie en je ouders.

LOCATIE?
STADHUIS – zijkant historisch stadhuis
Naamsestraat 3, 3000 Leuven

ZIN OM MEE TE DOEN?
Top! Schrijf je hier in, dan kunnen we snel aan de slag.

Nood aan wat extra uitleg bij jou op school?
We stellen het project graag voor bij jou in de klas of op de leerlingenraad.
En dat op een moment tussen 26 februari en 9 maart.

Geef ons een seintje wanneer voor jullie het beste uitkomt en wij komen naar jullie toe!

23 februari 2018
Door: MIJNLEUVEN