Stadhuis

mijnLeuven kaapt het Stadhuis en roept midden in de stad een nieuwe plek voor jonge artiesten, bricoleurs, makers, denkers en doeners in het leven… Een nieuwe hotspot voor alle Leuvense jongeren met plannen!

Ontmoetings-, creatie- en werkruimte

Op drie niveaus doorheen het Stadhuis bouwen we een gezellige ontmoetingsplek, een fijn atelier en een co-workingspace. Tegelijkertijd is het Stadhuis ook een publieksplek met grote en kleine evenementen voor al wat jong en fris is in onze stad.

Het Stadhuis van mijnLeuven is een ontmoetingsplek waar je vrijheid vindt en ruimte krijgt om jouw ideeën waar te maken. We nodigen alle Leuvense jongeren uit om hun wildste plannen met ons te delen opdat we die samen kunnen realiseren. Dat kan met advies, een doorverwijzing naar de juiste persoon uit ons brede netwerk of met de nodige centen.

Het Stadshuis is een flexibel en open platform, een inspirerende jongerenoase, knal in het centrum van de stad. Het Stadhuis is jouw werkplaats, expositieruimte, atelier, bar of workshop. Het Stadhuis is er tijdelijk, maar vooral nu!

OPEN CALL: MAKERS IN RESIDENTIE
Op de tweede verdieping van STADHUIS vind je een tijdelijk atelier, waar jonge Leuvense creatievelingen tijdens de zomermaanden kunnen creëren en presenteren. Als 'maker in residentie' krijg je voldoende ruimte en ondersteuning om die zotte ideeën in je hoofd tot een tastbaar resultaat uit te werken.

Heb jij zo'n grote creatiedrang en zoek je een plek? Hou je op je zolderkamer geen vierkante meter meer over? Schrijf je dan in!
Een professionele jury selecteert minstens 4 jonge Leuvense makers of collectieven die in juli en augustus een atelier én coach krijgen. In return organiseren jullie samen of apart minstens 1 publiek toonmoment waarbij je STADHUIS omtovert tot een 'creative space'.


Voorwaarden:
  • Je hebt een atelier nodig van 1 juli t.e.m. 31 augustus.
  • Je bent een schilder, schrijnwerker, fietsenmaker, muzikant, game-ontwikkelaar, acteur, curator, danser, fotograaf, rapper, kaligraaf, beeldhouwer, juweelontwerper… en woont in Leuven of omstreken.
  • Je bent niet ouder dan 25.
  • Je zorgt voor minstens 1 publiek toonmoment (samen met de andere bewoners, of apart) tijdens jouw residentie periode.

Hoe aanmelden? Zet je projectidee op papier (maximum één A4). Geef duidelijk aan waarvoor je de ruimte zal gebruiken én wat je denkt te organiseren in return. Stuur het ten laatste op 30/05/2018 naar joke@mijnleuven.be

Meer info nodig, de locatie nog even checken of toch maar meteen inschrijven? Ook hiervoor kan je terecht op joke@mijnleuven.be

OPEN CALL: COWORKING SPACE
De jonge starters die hun intrek nemen in onze coworking space zijn na een tijdje klaar om het nest te verlaten. Ideeën, doelen en plannen kregen vorm, opdrachten lopen vlot en de nodige stappen werden gezet. Daarom maken ze graag plaats voor een nieuwe lichting jonge ondernemers die op zoek zijn naar plek en ondersteuning in het hartje van Leuven.

Ben jij zo'n jonge ondernemer en ben je uitgekeken op je eigen bureau? Mag je werkplek meer zijn dan die 3m² in je slaapkamer? Solliciteer dan voor een vaste stek in de coworking space!
In ruil voor €50 per maand krijg je een professionele werkplek tussen gelijkgezinde DAK-bewoners, mag je rekenen op individuele coaching, workshops én gesprekken met experts.


Meer info nodig?
Mail dan naar zoe@mijnleuven.be

Interesse? Je kandidaat stellen doe je door hieronder je business(idee) of het werk dat je wil verwezenlijken op papier te zetten en duidelijk te vermelden hoeveel ruimte je nodig hebt en hoever je al in je proces staat. Succes!

Adres en openingsuren

Stadhuis van mijnLeuven
Naamsestraat 3
3000 Leuven

We zijn er voor jou, het hele jaar door!

  • woensdag: 11.00 - 18.00 uur
  • Donderdag: 11.00 - 18.00 uur
  • Vrijdag: 11.00 - 18.00 uurBlijf je graag op de hoogte van wat er plaatsvindt in het Stadhuis? Volg het Stadhuis op Facebook en stay in the loop!


Een vraag? Geen probleem!

Zoë Pauwels

BAAS SESSIES, Stadhuis
016 27 27 69