Jonge doeners

"Professioneel aan de slag met grafisch ontwerp"

4 mei 2018
Door: MIJNLEUVEN
Kelly zet haar talent in om de mooiste levensgebeurtenissen grafisch vorm te geven.

Meet Kelly Coomans. Kelly is 25 jaar en vindt haar uitlaatklep in dansen en piloxing. Daarnaast heeft ze een enorme passie voor het maken van grafische ontwerpen. Ze studeerde Interieurarchitectuur in Brussel en volgde nog een SLO muziek, kunst en geschiedenis in Leuven.
Tekst: mijnLeuven

Kelly, wat maakt van jou een nieuwe, jonge onderneemster?
“Ik wil van mijn hobby mijn job maken, zodat ik mijn centjes kan verdienen met ik altijd al graag deed in mijn vrije tijd. Als interieurarchitecte leerde ik mezelf photoshoppen en volgde ik nog opleidingen voor o.a. Indesign en Illustrator. Grafisch ontwerpen is mijn grootste passie en ik voel dat het tijd wordt om daar professioneler mee aan de slag te gaan.”

In welke sector wil je je talenten toepassen?
“Om te starten wil ik me vooral focussen op geboorte- en huwelijkkaartjes, maar dan eerder als een totaalpakket: doopsuiker, doopgeschenken, ‘wil-je-mijn-peter/meter-zijn-artikelen’, naamkaartjes, menukaarten, noem maar op. Als meter van twee schatten vind ik een geboorte een geweldige belevenis en of ik later wil trouwen: YES I DO!”

En toen kwam BAAS?
“Ja, ik zag het op Facebook passeren en aangezien ik al langer met het idee rondliep om als zelfstandige in bijberoep te starten, wou ik hier wel eens aan meedoen. Ik vond me het beste passen in het ‘Pre-Starter’-traject. Mijn idee was er en ik wist wat ik wou doen, maar hoe ik eraan moest beginnen en wat er allemaal bij kwam kijken was nog onbekend terrein. Alle input op vlak van administratie, prijszetting, organisatie e.d. was dus meer dan welkom!”

Ik heb echt de stap gezet van droom naar werkelijkheid

Wat neem je mee uit de sessies?
“Ik heb geleerd om te temperen in wat en vooral hoeveel ik wil doen. Timemanagement is heel belangrijk en ik ontdek nu vooral hoe ik moet inschatten welke opdrachten ik aankan en in welke oplage. Ik heb een eigen snijmachine waarmee ik zelf veel werk kan doen dat ik dan niet moet outsourcen, maar voorlopig beperkt dat zich tot het maken van stickers voor doopsuiker. Ik moet mezelf hier nog wat in bijschaven en de mogelijkheden ontdekken. Gelukkig heb ik een aantal partners die de ideeën in mijn hoofd ook daadwerkelijk kunnen produceren. Dankzij BAAS heb ik echt de stap gezet van droom/idee naar iets werkelijks!”

Hoe zien de komende jaren eruit?
“Nu ik mijn ondernemingsnummer heb en dus gestart ben als zelfstandige in bijberoep, staat de deur helemaal open. Met mijn bedrijfje ‘Studio Kiki’ wil ik zo snel mogelijk aan het ontwerpen slaan, zowel voor particulieren (bv. posters, communiekaartjes,…) als voor bedrijven en organisaties (bv. flyers, folders, logo’s,…). Ik heb nog tal van ideeën in mijn hoofd, maar eerst wil ik me bewijzen op de markt van geboortes en huwelijken. Het allerbelangrijkste voor mij is dat mijn passie een passie blijft. Daarom wil ik van dit bijberoep geen hoofdberoep maken. Ik zie het klein en wil mijn klanten vooral veel kwaliteit kunnen garanderen. Naar mijn gevoel kan dat maar echt als ik dit benader als iets dat ik graag doe en niet als iets waarmee ik moet kunnen rondkomen.”


Meer Kelly vind je hier:
Facebook: www.facebook.com/studio.kiki.ontwerp
Instagram: www.instagram.com/studio.kiki.ontwerp


4 mei 2018
Door: MIJNLEUVEN