Lifestyle
Jonge doeners

Ontdek de unieke closet sale van Hannah (21)

7 maart 2022
Door: MIJNLEUVEN
Hannah Wijnants (21) zit heel de week in ons stadhuis met haar eigen closet sale. Wij waren benieuwd wat ze allemaal van plan was, dus namen haar even apart voor een interview!

Tekst & Foto: MIJNLEUVEN


Hey Hannah! Wat is het concept van jouw closet sale? 

Hannah: Het concept is om enerzijds tweedehandskledij te verkopen van meisjes die hier in de buurt wonen en anderzijds om nieuwe Belgische merken te leren kennen. Die merken zijn vooral small businesses die wel al bekend zijn via bijvoorbeeld Instagram, maar waarvan niet veel mensen weten wie of wat er achter die merken zit. Ik heb daarom aan zo'n aantal mensen gevraagd of zij ook aan de closet sale wilden meedoen. Er is een fotograaf, iemand die bruisballen verkoopt, iemand met planten, juwelen, ... Allemaal verschillende dingen die je niet zomaar overal vindt.


Heb je veel reactie gekregen?

Hannah: Ik heb gewoon op mijn eigen Instagram reclame gemaakt via mijn stories en zo ook mensen gevonden die mee wouden doen. En op die manier heb ik ook heel wat vriendinnen opgetrommeld die tweedehandskleren wilden verkopen. 


Vanwaar komt het idee om dit te organiseren?

Hannah: Ik had het idee voor een closet sale eigenlijk al twee jaar geleden. Door corona heb ik dat moeten uitstellen. Nu zijn we twee jaar later en wilde ik er toch net iets specialer van maken. Daarom dat ik naar die merken op zoek ben gegaan om hen ook te betrekken. 

Ik zie deze editie wel nog als een test, om te zien of er wat volk op afkomt. Ik heb er wel wat werk ingestoken, maar ik wacht alles nog een beetje af. Als deze editie geslaagd is, wil ik graag in de zomer nog een editie houden die misschien nog wat groter kan zijn. En ik kan nu ook leren uit de fouten die ik hoogstwaarschijnlijk ga maken (lacht). Ik vind het echt spannend, maar heb ik heel veel zin in. Verkoop je zelf ook je kleren?

Hannah: Zeker! Ik was mijn kast aan het leegmaken thuis en besefte dat ik echt veel weg kon doen. Er zullen dus heel wat kleren van mezelf te koop zijn. 


Op deze 3 dagen kan je de closet sale nog komen bezoeken:

•05/03/2022
•06/03/2022
•09/03/2022 

Telkens van 10u tot 18u in Naamsestraat 3B Leuven.


7 maart 2022
Door: MIJNLEUVEN

Alex Van den Bosch

communicatie
0479 69 95 34