Lifestyle
Jonge doeners

"Iedereen kan alles dragen, jong of oud, welk gender dan ook"

14 maart 2022
Door: MIJNLEUVEN
Ronde 2: dit weekend is het aan Lola (18) en haar vriendinnen om het stadhuis in te palmen met hun eigen closet sale.

Tekst & foto's: MIJNLEUVEN


Lola Smets (18) studeert momenteel in Maastricht, maar heeft altijd in Leuven op de middelbare school gezeten. Dit weekend houdt ze in ons stadhuis met haar vriendinnen Isaura, Eloise en Anais een tweedehands closet sale. Waarom de keuze om terug naar Leuven te komen?

Lola: “Ik vind Leuven op een bepaalde manier nog wel een alternatieve stad. Vooral als ik het vergelijk met Maastricht. Hoe de jongeren er daar bij lopen, dat is gewoon niet echt mijn stijl. Daarom dat ik onze pop-up store hier wou organiseren. In Leuven doet iedereen toch iets meer zijn eigen ding volgens mij. En uiteraard ook omdat mijn vriendinnen van hier in de buurt zijn.”Wat mogen we dit weekend verwachten?"

Lola: “Ik verkoop al superlang kleren van mezelf op Vinted, maar dat heeft eigenlijk nooit gemarcheerd. Ik snap dat ook wel, want ik heb zelf graag een kledingstuk vast en wil het graag kunnen passen. Ik koop bijvoorbeeld nooit van mijn leven een jeansbroek online omdat de kans groot is dat die niet goed gaat passen. Daarnaast heb ik net zoals mijn vriendinnen een passie voor tweedehandskledij. Je zal hier dit weekend enkel unieke stukken terugvinden! Één van mijn vriendinnen studeert ook fashion en design: ze heeft een eigen small business met zelfgemaakte prints en kledij die we hier ook gaan tonen aan iedereen.”

Ik koop nooit van mijn leven een jeansbroek online omdat de kans groot is dat die niet goed gaat passen
- Lola (18)

Hebben jullie al die kleren ooit zelf gedragen?

Lola: “Alles wat ik verkoop, heb ik stuk voor stuk gedragen. We doen dus zeker geen grote inkopen met het idee om die door te verkopen. Het zijn echt onze kleren van over de jaren heen. We gaan sowieso wel een paar twee euro-bins neerzetten hier, maar er is ook wel wat duurdere kledij en design te koop. Burberryjassen en Pradahandtassen enzo! Allemaal tweedehands wel, dus het zal een stuk goedkoper zijn dan normaal.”

Fancy! Zitten er ook dingen voor mannen bij toevallig?

Lola: “Naar de standaarden van de maatschappij zullen er meer vrouwelijke kledingstukken zijn. Maar iedereen kan alles dragen, dus dat moet niemand tegenhouden om langs te komen. Jong of oud, welk gender dan ook.”


Op zaterdag 19 en zondag 20 maart is de closet sale geopend tussen 11u en 18u. In de Naamsestraat 3b uiteraard!14 maart 2022
Door: MIJNLEUVEN

Alex Van den Bosch

communicatie
0479 69 95 34