Lifestyle

Koken in coronatijden - Ep.1

23 maart 2020
Door: MIJNLEUVEN
Genoeg voedsel opgeslagen? Tijd om ermee aan de slag te gaan!

Toch nog wat uren in je dag over, ondanks alle tips die je al kreeg? Tijd om je kookskills aan te scherpen! De komende weken presenteert één van onze jongeren hier elke maandag een nieuw recept. Vandaag: Chili sin carne! 

Zijn bijna al je groenten al op en durf je de winkel niet te trotseren uit schrik voor enge hamsteraars? Geen zorgen! Deze chili sin carne is dé oplossing. Haal die blikopener al maar boven!

ingrediënten:

  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 paprika
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 500 g tomatenpuree
  • 500 g gehakte tomaten
  • veel kruiden: 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel komijn, ½ eetlepel kaneel, ½ eetlepel gerookte paprikapoeder, ½ eetlepel cayennepeper, ½ eetlepel korianderpoeder, zout naar smaak
  • eventueel veggie gehakt


  • Snij de ajuin en look in kleine stukjes en bak deze in een beetje olijfolie. Terwijl de ajuin lekker zit te bruinen, kan je de paprika ook al wat kleineren.
  • Nadat de ajuin gaar is geworden, gooi je alle kruiden erbij! 
  • Daarna voeg je de paprika toe. (Wat veggie gehakt is ook welkom, maar zeker niet verplicht!)
  • Nadat de groenten wat kennis met elkaar hebben gemaakt, voeg je de gehakte tomaten en tomatenpuree toe. Goed roeren!
  • Laat het mengsel van groenten en tomaten ongeveer 15 minuten garen.
  • Als laatste stap voeg je de mais en kidneybonen toe. (Dit kan ook al eerder gebeuren, maar dan worden de bonen een papje.)
  • Serveer met wat rijst of met een ander deegwaren uit je quarantainekast, smakelijk!




23 maart 2020
Door: MIJNLEUVEN