Cultuur

Jilly Lukkesen

9 januari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Filosofie, psychologie, drama, performance, muziekcoach,... Jilly is van zoveel markten thuis dat ze niet kon ontbreken als coach bij 'Me, my phone & I'.

Jilly is 25 jaar, afgestudeerd filosoof en bezig aan haar laatste masterjaar psychologie. Ze studeerde daarnaast twee jaar drama en performance. Een jaar in het RITCS in Brussel en een jaar aan de Toneelacademie Maastricht. Momenteel werkt ze als muziekcoach bij Jeugd en Muziek Brussel, waar ze elektronische muziekles geeft aan kinderen en workshops aan jongeren rond het kruispunt tussen filosofie en muziek. Ook is ze actrice bij een beginnend theatercollectief dat bestaat uit een garde afgestudeerde theatermakers uit het RITCS. Jilly houdt van projecten die grenzen overschrijden – subtiel of radicaler –, vragen stellen, beweging veroorzaken bij mensen, verhalen die van overal en nergens lijken te komen en het creëren van zeldzame ontmoetingen. Vanuit die insteek hielp ze Marie-Noor tijdens ‘Me, my phone and I’.
Tekst & foto: MIJNLEUVEN

Over het thema.
“Sociale media is interessant omdat het ons zowel dichter bij elkaar lijkt te brengen als verder uit elkaar lijkt te drijven. Creatief onderzoeken hoe dit komt, wat er wel of niet gebeurt op sociale media vanuit het perspectief van jongeren is dan ook belangrijk omdat het een relevant debat is. Sociale media waren ooit de toekomst, nu het heden. Het valt mij op dat het zelfbeeld van veel mensen onder het vriespunt ligt en verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat sociale media hier mogelijks een rol in spelen. Ik vraag mij dan ook oprecht af hoe de generatie na mij hierover reflecteert. Misschien ervaren zij dat helemaal anders? Misschien voelen zij net wel veel verbinding met anderen door technologie?”

Ik sta te kijken van de manier waarop ze alles aanpakt en ben dan ook heel benieuwd wat het eindresultaat brengt

Hoe ik de samenwerking met Marie-Noor heb ervaren?
“De eerste keer dat ik Marie-Noor ontmoette had ze een fascinerende tekst geschreven over het gevecht tussen de mens en sociale media. Het viel mij meteen op dat ze ontzettend veel fantasie heeft en dat is een groot cadeau. Niet alleen voor een coach, maar vooral voor het publiek dat straks naar haar tekst komt luisteren. Ik sta te kijken van de manier waarop ze alles aanpakt en ben dan ook heel benieuwd wat het eindresultaat brengt. Dat het interessant gaat zijn, weet ik zeker!”

De prachtige voorstellingen van 'Me, my phone & I' kan je komen bewonderen op 25 januari in STADHUIS.


9 januari 2020
Door: MIJNLEUVEN