Jonge doeners
DIY

GEZOCHT: LABbewoners

20 april 2017
Door: MIJNLEUVEN
Op zoek naar tijdelijke atelierruimte deze zomer? Dat is het LAB in het Stadhuis éxact wat jij zoekt!

#KaapHetLAB

LAB is het tijdelijk atelier op de tweede verdieping van het Stadhuis, waar jonge Leuvense creatievelingen tijdens de zomer kunnen creëren en presenteren.

Op zoek naar een tijdelijk LAB tijdens de zomer? Heb je zo’n grote creatiedrang en stel je graag je vakantie hiervoor uit? Schrijf je dan in als ‘maker in residentie’ en neem het LAB in voor een maand. Een professionele jury selecteert minstens 2 verschillende Leuvense makers of collectieven die in juli of augustus een atelier en professionele coach krijgen. In return vragen we dat je minstens 1 toonmoment en 2 workshops geeft om van het Stadhuis een creative space te maken.

#AanmeldenVoorDeZomer

Hoe aanmelden? Zet je projectidee op papier (maximum één A4). Geef duidelijk aan waarvoor je de ruimte zal gebruiken en wat jij te bieden hebt in return. Stuur je voorstel samen met een CV van jou of je collectief tot en met 17 mei naar ine.vermeylen@leuven.be. Op 24 mei maakt een professionele jury een selectie.

Richtlijnen voor makers in residentie:

  • Je hebt een atelier nodig van 1 juli tot 31 juli of van 1 augustus tot 31 augustus. Je werkt een hele maand in het LAB en geeft duidelijk aan welke maand je voorkeur heeft.
  • Je bent een schilder, schrijnwerker, fietsenmaker, muzikant, game-ontwikkelaar, acteur, curator, danser, fotograaf, rapper, kaligraaf, beeldhouwer, juweelontwerper… en woont in Leuven of omstreken.
  • Je bent niet ouder dan 30 of jonger dan 18 jaar.
  • Je draagt zorg voor de ruimte.
  • Je kan niet overnachten in het Stadhuis.
  • Je zorgt voor minstens 2 workshops (binnen jouw vakgebied) en 1 publiek toonmoment tijdens jouw residentie perdiode. .
  • Alle geplande activiteiten in het LAB eindigen om middernacht.


Interesse? De locatie nog even checken? Mail naar ine.vermeylen@leuven.be.

20 april 2017
Door: MIJNLEUVEN