Lifestyle

Geld besparen, hoe doe je dat?

16 mei 2017
Door: MIJNLEUVEN
Van betaalbare festivals tot gratis naar de kapper.

Dat het leven duur is, weten we al lang. Maar genieten van nieuwe kleren, festivals en vakanties kan veel goedkoper door af en toe stil te staan bij de dingen waarvoor je betaalt. mijnLeuven verklapt de beste bespaartips voor jezelf en je portemonnee.
Tekst: Marie Coppens / Foto's: Yoric De Vos

TWEEDEHANDS
Ga tijdens het shoppen op zoek naar tweedehands-zaken en vintagewinkeltjes. Voor weinig geld vind je er vaak unieke kledingstukken (zelfs duurdere merkkledij!). Neem ook een kijkje in de kleerkast van je vrienden en ruil kledingstukken met elkaar. Nog niet uitgeruild? Er bestaan ook leuke kledingruilen waar je aan kan deelnemen. Surf daarvoor eens naar leuven.ruiltmee.be of swishing.be.

SPREEK AF
Je iPhone, gsm of baksteentje is niet meer weg te denken uit je leven. Hou het betaalbaar door een abonnement te kiezen waar alleen in zit wat jij nodig hebt. Wil je nog meer waar voor je geld? Spreek dan in real life af met je vriend(in) in plaats van eindeloos te bellen, sms’en of chatten. Gezellig én goed voor de portemonnee!

GRATIS SNIT
Een bezoekje aan de kapper kan duur uitvallen. Laat je haar daarom eens knippen door studenten van een kappersopleiding. Het kost een fractie van wat je normaal kwijt bent en er is altijd een docent in de buurt die de boel in de gaten houdt. Zin in avontuur? Als haarmodel betaal je helemaal niets!

KOOPJESJAGEN
Naast solden en groepskortingen kan je ook geld besparen door je concerttickets last-minute te kopen. De website ticketswap.be is hier ideaal voor! Vergelijk prijzen online en ga op zoek naar codes of kortingen voordat je een aankoop doet. Investeer je geld ook niet meer in een nieuw boek of dvd. Bij de bib heb je tot je 18 jaar oud bent recht op een gratis abonnement!

WORD VRIJWILLIGER
Probeer steeds je leerlingenkaart te gebruiken. Ook in winkels en restaurantjes. Vaak is er wel een korting, maar vermelden winkeliers ze niet expliciet. Om je festival betaalbaar te maken, kan je je altijd opgeven als vrijwilliger. In ruil voor je werk kan je vaak na je shift meegenieten van gratis optredens. Daarnaast zijn er ook een hele hoop festivalletjes met straffe muziek die volledig gratis zijn!

UITDAGENDE REIZEN
Op reis gaan hoeft niet duur te zijn. Reizen met een beperkt budget is niet alleen voordeliger, maar ook spannender. Zo regelt de website srprs.me je overnachtingen en vliegticket zonder dat je je bestemming weet. Anderzijds kan je samen met je vrienden de uitdaging aangaan om met een maximum bedrag van bijvoorbeeld 50 euro drie dagen rond te trekken!

16 mei 2017
Door: MIJNLEUVEN