Jonge doeners

Emiel (24) ontwikkelt een Netflix voor 3D-bomen

14 september 2021
Door: MIJNLEUVEN
Emiel (24) is hard aan het werk in onze coworking space. Hij schrijft een computerprogramma dat bomen en planten kan digitaliseren tot 3D-modellen. Klinkt als chinees voor jou? Hij legt het ons in dit interview allemaal heel helder uit.

Tekst: MIJNLEUVEN


Hey Emiel, leg ons eens uit waar jij mee bezig bent?

Emiel: "Ik ben net terug uit Amerika, waar ik mijn master in de architectuur heb afgemaakt. Mijn thesis ging over het feit dat architectuur en natuur meer zouden moeten samenkomen. Momenteel ontwerpen architecten uiteraard alles op de computer, maar geloof het of niet, landschapselementen worden nog altijd met de hand getekend. Dat is omdat een 3D-model van een boom of plant heel complex is, waardoor het ook niet zo eenvoudig is om daar een programma voor te maken. Maar ik ben dus bezig aan een systeem om alle planten en bomen ter wereld te ‘digitaliseren’, zodat die geïntegreerd kunnen worden in digitale ontwerpen."

Hoe professioneel ben je al bezig met dat te ontwerpen?

"Mijn doel is om een onderneming te starten in de aard van Netflix, maar dan met 3D-bomen en planten in plaats van films en series. Maar momenteel ben ik gewoon nog bezig met de technologie erachter, met behulp van artificiële intelligentie. 

Ik was tot nu toe aan dat computerprogramma aan het schrijven in koffieshops in Leuven, tot ik de coworking space van MIJNLEUVEN ontdekte. Ik heb zelf nog geen vast inkomen, dus ik ben heel blij dat ik hier gratis kan zitten en aan mijn programma kan werken."

Ik wil een Netflix opstarten met 3D-bomen en planten, in plaats van films en series
- Emiel (24)

Zit je hier dan vaak?

"Ik zit hier echt de hele dag, van 8 uur ’s ochtends tot 5 à 6 uur ’s avonds. Soms ook zelfs in het weekend. Ik hoor van veel van mijn vrienden die nu net zijn afgestudeerd dat ze er al tegenop kijken om elke dag op te staan voor hun job. Maar ik heb echt goesting om elke dag naar hier te komen en verder te werken. Ik zie dit als mijn hobby."

Maar het is wel je doel om van je hobby je fulltime job te maken?

"Ja hoor, het punt is gewoon dat ik hier momenteel de vrijheid en de tijd heb gekregen om het als mijn hobby te beschouwen. Maar het doel is zeker om een eigen bedrijf op te richten en dat bedrijf ook te laten groeien."

En dat bedrijf zou dan 3D-bomen verkopen op een Netflix-achtig platform?

"Daar komt het echt op neer. Stel je voor: je bent een videogame aan het maken, maar je hebt nog bomen nodig. Dan kan je in feite een maandabonnement op mijn dienst kopen en bladeren door een hele lijst van digitale bomen en struiken die je kan downloaden en gebruiken. 

Ik vermoed dat na verloop van tijd, als dat bedrijfje met het systeem van een abonnement kopen goed werkt, grote virtual reality bedrijven wel geïnteresseerd zouden kunnen zijn om dat bedrijf over te kopen."

Ik zit hier echt de hele dag, soms zelfs in het weekend
- Emiel (24)

Dat klinkt allemaal geweldig interessant. Ik beeld me nu wel in dat jij daar aan je bureau omringd bent door vier gigantische computerschermen.

"Dat is letterlijk het geval. Ik heb een groot scherm voor mij, daaronder een tweede, hier links ook nog eentje, en dan zit er nog eentje verstopt in de kast."

Is er dan nog plek voor andere mensen in de coworking space?

"Ja hoor, ik heb een grote bureau, er past zelfs nog een plantje bij. En rond mij is er ook nog plaats!"Onder het dak bij MIJNLEUVEN vind je een coworking space voor jonge ondernemers, uniek en op een ideale locatie. Een professionele werkplek tussen gelijkgezinde coworkers, wat wil je nog meer? We hebben vanaf september terug plaatsen vrij. Iets voor jou? Je vind alle info hier.


14 september 2021
Door: MIJNLEUVEN