Cultuur
Lifestyle

6 x lezen in je zetel

18 januari 2022
Door: MIJNLEUVEN
Heb je deze winter zin gekregen om te lezen, maar weet je nog niet goed wat? Hieronder zes boeken die mediacrew'er Marthe in 2021 gelezen heeft en de moeite waard vond om aan jou aan te raden.

Tekst: Marthe Algoed


Letter to my Daughter – Maya Angelou

Dit is een ‘brief’ van Maya Angelou, gericht aan alle vrouwen in de wereld, met levensadvies, anekdotes en poëzie. Haar schrijfstijl is zeer verwelkomend, vertellend en vlot. Het boek is een echte page-turner, ik had enorme moeite het neer te leggen. Kort en zeer krachtig!

 

4,5/5


Meisje, Vrouw, Anders (Girl, Woman, Other) – Bernardine Evaristo

‘Meisje, Vrouw, Anders’ leest als een trein. Het boek bestaat uit twaalf verschillende, maar vervlochten verhalen boordevol unieke ervaringen. Nu eens hartverscheurend, dan weer hartverwarmend. Ik raad het echt aan iedereen aan, want het is wondermooi!

 

5/5

 

De Eeuwige Bron (The Fountainhead) – Ayn Rand

Dit heb ik vorig schooljaar gelezen voor het vak Nederlands. Ik dacht aanvankelijk dat het niets voor mij zou zijn (mede omdat ik gelezen had dat het het favoriete boek is van Donald Trump). Aan de andere kant was ik daarom ook wel benieuwd. Maar uiteindelijk vond ik het heel goed!

Het verhaal speelt zich af in het New York van de eerste helft van de twintigste eeuw en gaat over architectuur en eigenzinnige mensen. ‘De Eeuwige Bron’ telt wel wat pagina’s en is ook een beetje verouderd, maar het blijft een ware klassieker!

 

4/5

 

Beyond the Gender Binary – Alok Vaid-Menon

Activist en dichter Alok Vaid-Menon vertelt in dit boekje over hun ervaringen en gedachten rond onze (globale) genderbinaire samenleving. Een aanrader voor iedereen die hun wereldbeeld wil verbreden, iets bij wil leren, of gewoon een mooi, persoonlijk verhaal wil lezen.

 

4/5

 

Middernachtbibliotheek (The Midnight Library) – Matt Haig

Dit fictieboek neemt je mee in de verschillende levensverhalen van de melancholische Nora. ‘Middernachtbibliotheek’ is niet alleen vlot geschreven, het heeft ook nog eens een mooie boodschap. Het stond trouwens erg hoog in de lijst van beste (fictie)boeken van 2020 op Goodreads.

 

3,5/5

 

The Death of Vivek Oji – Akwaeke Emezi

‘The Death of Vivek Oji’ gaat over een moeder die koste wat kost wil weten hoe haar kind, Vivek, aan zijn einde gekomen is. Thema’s die aan bod komen tijdens deze schitterende zoektocht naar de waarheid: rouw, vriendschap, familie, geaardheid, liefde en (gender)identiteit. Gewoonweg prachtig!

 

4,5/518 januari 2022
Door: MIJNLEUVEN

Alex Van den Bosch

communicatie
0479 69 95 34