Street art in Leuven

Weer een stukje stad mooier gemaakt dankzij street art!

Dak van Stelplaats - 2024

Midden 2023 werd de boodschap 'Fok Reuzegom' door onbekenden geverfd op het dak van Stelplaats. De boodschap werd er gezet als reactie op de Reuzegomzaak. Het stadsbestuur besliste dat de tekst overschilderd zal worden met een positieve boodschap rond verdraagzaamheid en respect voor iedereen. 

Via een participatief streetartproject mogen mijnleuven en Stelplaats samen met een street artist en een groep enthousiaste Leuvense jongeren nadenken over deze reactie en die omzetten in een positieve boodschap, vertaald in een warm kunstwerk op het volledige dak. 

Mijnleuven is daarom op zoek naar een professionele street artist die het creatieve luik van het streetartproject wil begeleiden. Je gaat samen met ons en een groep jongeren aan de slag om een idee uit te denken en vervolgens ook uit te voeren op het dak van Stelplaats. 

Voorwaarden:

  • Kandidaten zullen beoordeeld worden op basis van prijs, ervaring met participatieve projecten en je eigen portfolio
  • Je bent beschikbaar tussen 1 en 5 juli 2024
  • Maximumvergoeding van €2.000 (incl. BTW)

Voel je je geroepen om je schouders mee onder dit streetartproject voor en door jongeren te zetten? Stuur dan snel  een mail  naar  info@mijnleuven.be . Voeg gerust ook al voorbeelden van je  eigen werk  toe in de mail. 

Tivolibrug - november 2023

De fietsersbrug aan de Tivolistraat staat bekend voor haar kleurrijke graffitimuren, maar de afgelopen jaren maakte een hoop illegale tags en onafgewerkte graffitibeelden haar minder aantrekkelijk. Daarom stak mijnleuven de brug in een nieuw jasje.

Leuvense street artist Alexander Luniewski gaf een gratis workshop street art aan geïnteresseerden. Tenslotte ging een groep van 25 jongeren samen aan de slag om het nieuwe kunstwerk in te kleuren. Het resultaat is een prachtige nieuwe muurtekening met als thema muziek en literatuur (composities, structuren, strips en boekvormen).

Komende street art projecten

Coming soon in 2024...

Mijnleuven is voortdurend op zoek naar saaie, grijze muren in Leuven die een  makeover  kunnen gebruiken. Van zodra de vergunningen binnen zijn, gaan we op zoek naar  jonge street artists  die hier samen werk van willen maken. Want het is namelijk nooit zomaar bekladden! Als groep denken we  samen  na over het concept en de uitwerking. Als het mogelijk is, betrekken we ook de  buurt  bij de beslissingen van het kunstwerk.

Een vraag?

Klaas Verwimp

muziek & podium, street art
016 27 28 21