Urban Camping

Urban Camping is klimaatbewust kamperen met muziek, een duurzaam diner, upcycle atelier en workshops. Elk jaar zet MIJNLEUVEN jongeren aan het stuur van een nieuwe editie van Urban Camping, zij beslissen het programma en toveren een unieke locatie om tot een waar kampeerparadijs.

Urban camping 2019

Dit jaar slaan MIJNLEUVEN en KlimaLeuven de handen in elkaar. Deze tien Leuvense jongeren zetten zich vol overgave in voor het klimaat en zullen dat ook nu weer laten zien met een unieke editie van Urban Camping.

Op zaterdag 4 mei toveren zij het Bruulpark om tot een klimaatbewust paradijs. Zij roepen dan ook alle Leuvense jongeren op om samen te kamperen voor het klimaat. Sla je tent op in het Bruulpark en geniet van een hele dag vol interessante workshops, lezingen, drank en eten.

Op de planning

(samen)koken

Sluit aan bij de kookhoek en help mee groentjes snijden, soep maken, pasta's koken,... Onder de vleugels van twee professionele koks bereiden we vanaf 14.00 uur een duurzaam, vegetarisch dinner met eten dat anders in de vuilnisbak zou belanden. De ingrediënten kennen we pas de dag zelf, dus laat je creativiteit de vrije loop en serveer samen met ons om 18.00 uur een extra smakelijke, duurzame avondmaaltijd.

Deze borden vol lekker, lokaal eten gaan voor €2 de deur uit. Alle opbrengsten gaan naar Klimaatzaak.

Zithoek

In de ultiem gezellige zithoek plannen we verschillende inspirerende verhalen over duurzaamheid. Leg je oor te luisteren en kom te weten hoe jij kan bijdragen aan een beter klimaat.

Duurzame markt

Op zoek naar stoffige platen of herbruikbare snufjes? Loop eens langs de tweedehandsmarkt en wie weet tik jij wel iets op de kop!

Misschien ben je zelf geïnteresseerd om je zolderspullen te verkopen of heb je eigengemaakte snufjes? Schrijf je dan snel in en wie weet wordt jij marktkramer op de duurzame markt.

Muziek

Om van Urban Camping een prachtdag te maken, is er natuurlijk muziek nodig. Dj's van Leuvense bodem voorzien een muzikaal tapijt, all day long.

Line-up: TBA

Klimaatbewust kamperen?!

Urban Camping is niet de enige duurzame camping in de stad. Leuven 2030 ondersteunt jaarlijks verschillende zero emissie campings in Leuven. Geprikkeld? Meer info vind je hier: www.leuven2030.be/projecten/camping-zero-emissie

Een vraag? Wees niet verlegen...

Janosh Ams

Street art, skate/blade/bmx, STADHUIS, projectondersteuning
0484 95 84 67