Urban Camping

Urban Camping is klimaatbewust kamperen met muziek, een duurzaam diner, upcycle atelier en workshops. Elk jaar zet MIJNLEUVEN jongeren aan het stuur van een nieuwe editie van Urban Camping, zij beslissen het programma en toveren een unieke locatie om tot een waar kampeerparadijs.

Urban camping 2019

Dit jaar slaan MIJNLEUVEN en KlimaLeuven de handen in elkaar. Deze tien Leuvense jongeren zetten zich vol overgave in voor het klimaat en zullen dat ook nu weer laten zien met een unieke editie van Urban Camping.

Op zaterdag 4 mei toveren zij het Bruulpark om tot een klimaatbewust paradijs. Zij roepen alle Leuvense jongeren op om samen te kamperen voor het klimaat. Sla je tent op in het Bruulpark en geniet van een hele dag vol interessante workshops, lezingen, drank en eten.

Op de planning

❀SOCIALE KEUKEN❀
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
14.00 - 18.00 uur
Kook mee aan het duurzame buffet en laat je inspireren door onze 2 eco-koks. Het buffet is volledig gemaakt uit voedseloverschotten van verschillende lokale winkels en boeren. De ingrediënten kennen we pas de dag zelf, dus laat je creativiteit de vrije loop en serveer samen met ons om 18.00 uur een extra smakelijke, duurzame avondmaaltijd.

❀DUURZAAM DINNER❀
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
18.00 - 19.00 uur
Voor €2 geniet jij mee van het duurzame buffet.

❀2DE HANDSMARKT❀
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
14.00 - 18.00 uur
Op zoek naar stoffige platen of herbruikbare snufjes? Loop eens langs de tweedehandsmarkt en wie weet tik jij wel iets op de kop!
Misschien ben je zelf geïnteresseerd om je zolderspullen te verkopen of heb je eigengemaakte snufjes? Schrijf je dan snel in en wie weet word jij marktkramer op de duurzame markt.

❀UPCYLCE ATELIER❀
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
14.00 - 17.00 uur
Schuif aan bij ons atelier en leer zelf tote-bags en scrunchies maken! Wij voorzien naaimachines en materiaal. Ook kapotte kleren kunnen hier gered worden!

❀DUURZAME TALK❀
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
17.00 - 18.00 uur
Zit jij met prangende vragen over een duurzamer beleid in onze stad? Wees er dan zeker bij aan onze praattafels! Stel je vragen aan het schepencollege van Leuven en geniet van een interessante babbel met:
- Burgemeester - Mohamed Ridouani
- Schepen van Jeugd - Dirk Vansina
- Schepen van Duurzaamheid - David Dessers
- Schepen van Onderwijs - Lalynn Wadera

De praattafels worden gemodereerd door KlimaLeuven

❀MUZIEK❀
▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔▔
14.00 - 21.00 uur: Good Vibes
21.00 - 22.00 uur: TBA
22.00 - 23.00 uur: TBA
23.00 - 24.00 uur: TBA

Praktisch

GRATIS
Drinks & foods: €2
Van zaterdag 4 mei, 14.00 uur tot zondag 5 mei, 10.00 uur.

Klimaatbewust kamperen?!

Urban Camping is niet de enige duurzame camping in de stad. Leuven 2030 ondersteunt jaarlijks verschillende zero emissie campings in Leuven. Geprikkeld? Meer info vind je hier: www.leuven2030.be/projecten/camping-zero-emissie