Muur zoekt Kunst

Heb jij een kale muur in of aan je huis die dringend in een nieuw jasje gestoken mag worden? Of ben jij als street art artiest steeds op zoek naar plekken om een masterpiece achter te laten? Dan is Muur zoekt Kunst dé ideale oplossing. Muur zoekt Kunst is een online datingbureau dat lege muren en volle spuitbussen met elkaar in contact brengt!

Perfecte match

In Leuven zijn er nog niet heel veel plaatsen waar je je als street art artiest op een legale manier kan uitleven met je spuitbussen. Graffiti wordt vaak als overlast beschouwd, maar street art gaat verder dan dat. Zoals de naam het zegt, is street art een echte kunstvorm die je voornamelijk in het straatbeeld tegenkomt. Door Leuvense artiesten kansen te geven om hun werk te tonen, willen wij een alternatief bieden voor illegale tags. De legale opdrachten zorgen niet enkel voor een kleurrijke stad, maar hebben ook een preventief karakter. Een mooie masterpiece kan je muur immers beschermen tegen illegale graffiti.

Snuister door het aanbod van de artiesten en ga opzoek naar de perfecte match voor jouw muur.

Alexander Luniewski

Els Decaluwe

Intvis

LM Lambrechts

MAU

SJ Design

Tom Cech

Ben je zelf een street art artiest en wil je opgenomen worden in dit overzicht? Stuur dan een mail naar info@mijnleuven.be met volgende informatie: 

  • Artiestennaam 
  • Emailadres
  • Locatie
  • 3-tal foto’s van representatieve kunstwerken
  • Link naar website/instagram/portfolio

Praktische afspraken

Voor een goed verloop zetten we graag nog even enkele afspraken op een rijtje:

  • Muur zoekt Kunst brengt enkel muur en artiest bij elkaar. Alle afspraken die hierop volgen tussen muureigenaar en artiest vallen buiten de verantwoordelijkheid van mijnleuven (vb.prijsafspraken, uitvoering van de werken, resultaat, betaling,...). Maak goede en duidelijke afspraken om misverstanden te voorkomen!
  • Muren die onder handen genomen worden door street art artiesten in het kader van Muur zoekt Kunst komen niet in aanmerking voor gratis verwijdering door de Stad Leuven.

MAG IK ZOMAAR GRAFFITI OP MIJN GEVEL ZETTEN?

In de meeste gevallen is dat geen probleem. Maar niet alles kan zomaar. Wanneer je zelf niet de eigenaar bent van de muur (bv. tuinmuur), vraag je toestemming aan de eigenaar. Indien je muur zichtbaar is op het openbaar domein (bv. gevel), vraag je toestemming via inname openbaar domein. Ga ook op voorhand na of je een muur deel uit maakt van een waardevol erfgoedpand, want in dat geval gelden er meer strikte regels.  

Een vraag?

Klaas Verwimp

muziek & podium, street art
016 27 28 21