Muur zoekt Kunst

Heb jij een kale muur in of aan je huis die dringend in een nieuw jasje gestoken mag worden? Of ben jij als street art artiest steeds op zoek naar plekken om een masterpiece achter te laten? Dan is Muur zoekt Kunst dé ideale oplossing. Muur zoekt Kunst is een online datingbureau dat lege muren en volle spuitbussen met elkaar in contact brengt!

Perfecte match

In Leuven zijn er nog niet heel veel plaatsen waar je je als street art artiest op een legale manier kan uitleven met je spuitbussen. Graffiti wordt vaak als overlast beschouwd, maar street art gaat verder dan dat. Zoals de naam het zegt, is street art een echte kunstvorm die je voornamelijk in het straatbeeld tegenkomt. Door Leuvense graffiteurs kansen te geven om hun werk te tonen, willen wij een alternatief bieden voor illegale tags. De legale opdrachten zorgen niet enkel voor een kleurrijke stad, maar hebben ook een preventief karakter. Een mooie masterpiece kan je muur immers beschermen tegen illegale graffiti.

Net zoals bij echte relatiebemiddeling, gaat Muur zoekt Kunst op zoek naar de perfecte match tussen graffiteur en muur. Niet elke muur heeft immers dezelfde smaak en noden en graffiteurs hebben verschillende ervaringen en voorkeuren! Benieuwd? Neem alvast eens een kijkje bij de gerealiseerde werken van verschillende Leuvense artiesten!

Heb je een beschikbare muur? Vul onderstaand formulier in en wij helpen je op gang!

Ben je zelf een street art artiest? Registreer je dan via onderstaand formulier.

Praktische afspraken

Voor een goed verloop zetten we graag nog even enkele afspraken op een rijtje:

  • Alle gegevens van street art artiesten en muureigenaars dienen enkel voor intern gebruik op de jeugddienst en zullen nooit zonder toestemming doorgegeven worden aan derden.
  • Muur zoekt Kunst brengt enkel muur en artiest bij elkaar. Alle afspraken die hierop volgen tussen muureigenaar en artiest vallen buiten de verantwoordelijkheid van de jeugddienst (vb.prijsafspraken, uitvoering van de werken, resultaat, betaling,...). Maak goede en duidelijke afspraken om misverstanden te voorkomen!
  • Muren die onder handen genomen worden door street art artiesten in het kader van Muur zoekt Kunst komen niet in aanmerking voor gratis verwijdering door de Stad Leuven.

​Graffiti verwijderen

Heb je illegale graffiti op je muur? Inwoners van Leuven kunnen gratis gebruik maken van de stadsdiensten om graffiti te laten verwijderen van hun eigendom. Met dit initiatief wil Leuven zijn imago van nette stad hoog houden.

Wil je graag gebruik maken van deze diensten? Vul dan het aanvraagformulier in en stuur dit naar de technische dienst van de stad Leuven.

Een vraag? Komaan, dan!

Janosh Ams

Street art, skate/blade/bmx, STADHUIS, projectondersteuning
0484 95 84 67