De Verovering

Nood aan een groene plek in Leuven waar je ongestoord kan zitten? Ben je nieuwsgierig naar hoe een tuin in het midden van de bibliotheek zou werken? Droom je ervan een boekje te lezen in de schaduw van een boom of een stukje groen in het midden van de stad? Steek je handen uit de mouwen, kaap de bib en bouw er een tuin!

Een groepje van 12 jongeren grepen deze unieke kans om de patio die grenst aan de Young adults-afdeling van de bib Leuven in een groen jasje te steken. Ze werden ondergedompeld in een traject waarbij ze onderzochten hoe ze op een duurzame wijze ontmoeting kunnen uitlokken in de publieke ruimte. Ondersteund door MIJNLEUVEN, de Bib Leuven en de groendienst werkten ze naar een apotheose, namelijk het bouwen van een échte tuin waar iedereen welkom is om bij goed weer zijn boek buiten te lezen. De nieuwe tuin werd volledig zelf en met gerecycleerde materialen op één dag opgebouwd. Want grote ideeën kan je ook zelf realiseren op korte termijn!

Ook benieuwd naar de tuin? Ga zeker eens langs in de bib! Je vindt de tuin naast de Young Adults afdeling. Dat is op het gelijkvloers rechts achter de materiaalverwerking.