OKAN vrijetijdswerking

OKAN-leerlingen zijn jongeren die om allerlei redenen in België, en meer specifiek Leuven, zijn aanbeland (migratie, op de vlucht, gezinshereniging, werk ouders, …) en zo goed als niets weten over onze samenleving. MIJNLEUVEN gelooft in de kracht van vrijetijdsparticipatie in een integratieproces en zet hier dan ook vol op in.

Empowerment & laagdrempeligheid

OKAN staat voor OnthaalKlassen voor Anderstalige Nieuwkomers. Leuven telt drie OKAN-scholen waar jongeren tussen 12 en 18 jaar een Nederlands taalbad krijgen. MIJNLEUVEN is actief in de weer met deze jongeren; we maken hen wegwijs in het lokale vrijetijdsaanbod (jeugd, sport, cultuur, …) en leiden hen hier actief naar toe. Dit alles met de bedoeling om de jongeren vlot te laten doorstromen naar het reguliere vrijetijdsaanbod van Leuven.

MIJNLEUVEN werkt ook bij OKAN op maat van de jongere(n), in groep en individueel. We organiseren en begeleiden eigen laagdrempelige naschoolse activiteiten, nemen deel aan activiteiten opgezet door andere jeugd- en vrijetijdsorganisaties en zetten projecten op ten voordele van OKAN-jongeren. Sleutelwoorden in onze werking zijn laagdrempeligheid en empowerment, we werken aanklampend en outreachend.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie? Goesting om mee je schouders onder dit project te zetten als vrijwillig(st)er of stagiaire? Neem dan contact op met Bruno Magnus, Els Janssen en Amer Hatif.

Benieuwd naar de OKAN vrijetijdswerking? 
Wil je weten wat er georganiseerd wordt en door wie? 

Volg de OKAN-vrijetijdswerking op Instagram voor recente foto's, video's en projecten

Expo Beestig! - Erfgoeddag 2023

In de Paasvakantie maakte een groep OKAN-jongeren en jongeren van MIJNLEUVEN een expo met beelden en geluid over beestige verhalen in het kader van Erfgoeddag 2023. Het resultaat zijn vier podcastafleveringen met verhalen, fabels en mythes van over de hele wereld. 

Zin om kennis te maken met de Leuvense jeugdbewegingen?

De ideale manier om nieuwe vrienden te leren kennen en spelenderwijs je Nederlands te oefenen.

(Nederlandstalige versie)

(Meertalige versie)

Ken je 'Say It Loud' al?

Dat zijn Leuvense jongeren die hun stem laten horen en samen nee zeggen tegen racisme. 
“This time louder. Louder than ever. Louder than before.”

Op zoek naar spelletjes en liedjes voor anderstalige animatoren?

Op deze website vind je materiaal dat animatoren regelmatig op het speelplein gebruiken. Allemaal op een makkelijke en toegankelijke manier uitgeschreven en uitgebeeld zodat OKANimatoren van Leuven en ver daarbuiten ermee aan de slag kunnen.