Lokale Helden

Op vrijdag 27 april 2018 , aan het begin van de Week van de Amateurkunsten, organiseert Poppunt samen met iedereen in Vlaanderen en Brussel die wil meedoen de derde editie van Lokale Helden . En uiteraard zullen wij vanuit MIJNLEUVEN maar al te graag deze dag in Leuven mee vorm geven.

Lokale Helden? Da’s dé hoogdag van de muziek. De eerste editie in 2015 zorgde voor maar liefst 1.081 optredens op zo’n 366 locaties in 137 gemeenten op één dag. Iédereen die muziek en z’n lokale scene een warm hart toedraagt kan Lokale Helden mee organiseren. Alle anderen worden uitgenodigd om op 27 april 2018 hun lokaal talent én de buurt te gaan (her)ontdekken.

Samen met Poppunt gaat MIJNLEUVEN op zoek naar alle mogelijke kleine en grote organisatoren die op vrijdag 27 april Leuvens muzikaal talent het nodige spotlicht willen gunnen. Of je nu een kotconcert of festival wil organiseren: we got your back!

Je eigen Lokale Helden-evenement organiseren? Goed nieuws: werkelijk alles kan, als het maar op 27 april 2018 gebeurt, en met lokaal muzikaal talent. Ter inspiratie alvast enkele ideeën uit de eerste editie! Je idee of event aanmelden doe je hier.

Ter ondersteuning van de lokale organisatoren biedt MIJNLEUVEN:

  • Een concertenfonds voor Leuvense niet-geprofessionaliseerde organisatoren.
  • Visibiliteit via MIJNLEUVEN: een diepte-interview en fotoreportage met de organisator voorafgaand aan Lokale Helden.
  • Vliegende reporters en sociale media coverage op vrijdag 27 april.
  • Indien organisatoren iets op een specifieke (speciale of ontoegankelijke) locatie willen doen, probeert MIJNLEUVEN de link te leggen tussen locatie en organisator om dit mogelijk te maken.

Tot slot zorgt Poppunt ook deze editie voor een nationale communicatiecampagne die het complete evenement in de kijker zet. Iedere activiteit komt sowieso in een bijlage bij De Standaard terecht. Daarnaast zal Studio Brussel op 27 april maar liefst vier uur live radio maken over Lokale Helden, met vijf vliegende reporters die tien locaties aandoen.