BURn Leuven

BURn Leuven, kort voor Breakdance, Urban en Rap in Leuven, schaaft in de lokalen van Vleugel F Leuven de skills bij van jongeren met een passie voor woord- en danskunst.

Bijna elke avond van de week maakt BURn van Vleugel F een open huis voor alle jongeren met goesting in rappen, breakdance, hiphop en dans. Je kan er oefenen onder begeleiding van onze ervaren coaches, of de BURn studio afhuren om je eigen tracks op te nemen. Ben je klaar voor je eerste stappen op het podium? Dan biedt BURn podiumkansen via verschillende Open Mics doorheen heel het jaar. Wie weet versier je zo wel een plek op het jaarlijks BURn Festival. Maar, de druk hoeft niet altijd hoog te liggen. Bij BURn kan je ook gewoon gezellig rondhangen en inspiratie opdoen.

HET PROGRAMMA

Bijna elke avond zijn er begeleide oefenmomenten in Vleugel F, Brusselsestraat 61a in Leuven. 

Breakdance

Ben je al ingeschreven bij de dansschool, maar wil je je breakmoves helemaal masteren? Dan kan dat tijdens deze sessies. Op dinsdag is er een vrije training en op donderdag is er training met begeleiding. Kom je hier ook klaarstomen voor de B-King Series, een break battle tussen de dansscholen van Leuven.

Elke dinsdag en donderdag vanaf 17u30. Rap

Tijdens de rapsessies van BURn, leer je alles over rhymes, beats, flows en bars. Je begeleider leert je verdiepen in de woordkunst van Hip Hop. Werk zowel aan je teksten, als aan je performance. Werk aan je improvisatie skills en daag elkaar uit een cypher. Wie weet treed je in de voetsporen van  Dyce, (Rewind Productions), 3C1P, VINCI of Jay MNG.

Elke vrijdag vanaf 18u. 
Opname studio

In de Burn Studio kan je als jongere van de werking je werk opnemen. Dit kan zowel één of meerdere tracks zijn, maar ook een interview of een podcast. Laat je inspiratie de vrije loop. Voor de studio reserveer je best altijd een week op voorhand. Voor een externe gebruikers rekenen we 30 euro aan voor 2u. Afro & hiphop (13 - 18 jaar)

Ben je tussen 13 en 18? Is dansen je ding? Zoek niet verder. Bij de danssessies van BURn krijg je niet enkel de nieuwste Hip Hop en Afro moves voorgeschoteld, maar je maakt ook je eigen choreo’s in samenwerking met je begeleider.

Elke donderdag vanaf 16u30. 
Afro & hiphop (18-25 jaar)

Ben je tussen 18 en 25? Is dansen je ding? Zoek niet verder. Bij de danssessies van BURn krijg je niet enkel de nieuwste Hip Hop en Afro moves voorgeschoteld, maar je maakt ook je eigen choreo’s in samenwerking met je begeleider.

Elke vrijdag vanaf 17u30. BURn Festival

Het hoogtepunt van het BURn jaar op het binnenplein van Vleugel F én het enigste Urban Festival in Leuven. We bieden podiumkansen aan talenten uit de  eigen werking en vullen de line up aan met shows van (inter-)nationale Hip Hop artiesten. Altijd Lit.
Blijf je graag op de hoogte van BURn Leuven? Like op Facebook en check regelmatig de BURn website of contacteer Emeraude