BURn

BURn Leuven, kort voor Breakdance, Urban en Rap in Leuven, schaaft in de lokalen van Vleugel F Leuven de skills bij van jongeren met een passie voor woord- en danskunst.

Bijna elke avond van de week maakt BURn van Vleugel F een open huis voor alle jongeren met goesting in rappen, breakdance, hiphop en dans. Je kan er oefenen onder begeleiding van onze ervaren coaches, of de BURn studio afhuren om je eigen tracks op te nemen. Ben je klaar voor je eerste stappen op het podium? Dan biedt BURn podiumkansen via verschillende Open Mics doorheen heel het jaar. Wie weet versier je zo wel een plek op het jaarlijks BURn Festival. Maar, de druk hoeft niet altijd hoog te liggen. Bij BURn kan je ook gewoon gezellig rondhangen en inspiratie opdoen.

HET PROGRAMMA

Bijna elke avond zijn er begeleide oefenmomenten in Vleugel F, Brusselsestraat 61a in Leuven. 

Breakdance

Ben je al ingeschreven bij de dansschool, maar wil je je breakmoves helemaal masteren? Dan kan dat tijdens deze sessies. Op dinsdag en donderdag is er een vrije training en ook op donderdag is er training met begeleiding. Kom je hier ook klaarstomen voor de B-King Series, een break battle tussen de dansscholen van Leuven.

  • Vrije training: elke dinsdag en donderdag om 17u. 
  • Begeleide training: elke donderdag om 18u30.

Opname studio

In de Burn Studio kan je als jongere je werk komen opnemen. Dit kan zowel één of meerdere tracks zijn, maar ook een interview of een podcast. Laat je inspiratie de vrije loop. Voor de studio reserveer je best altijd een week op voorhand die kan via de website www.burnleuven.com. Je kan de studio zelfstandig boeken of met een begeleider. Neem je laptop mee, plug én play!Dans

Ben je gebeten door dans? Zit je op de dansschool of ben je eerder een spiegeldanser? Zoek niet verder. Bij de danssessies van BURn krijg je niet enkel de nieuwste hiphop, Afro en ragga moves voorgeschoteld, maar je maakt ook je eigen choreo’s in samenwerking met je begeleider.

  • Elke vrijdag om 17u. 1e twee vrijdagen van de maand ragga, laatste twee vrijdagen afro.
Masterclasses, events & ondernemerschap

Voor elke discipline binnen BURn (studio, rap, dans, breakdance) organiseren we verschillende masterclasses en events doorheen het jaar. Kom uitwisselen met meesters en meesteressen in hun vak of neem deel aan een van onze events, voor of achter de schermen.

Heb je zelf een zot idee? Wil je een eigen event op poten zetten? Past het helemaal in het plaatje van BURn? We helpen je graag ontpoppen tot een culturele ondernemer binnen de scene.BURn Festival

Het hoogtepunt van het BURn jaar op het binnenplein van Vleugel F én het enigste hiphop festival in Leuven. Burn Festival biedt een mooie mix van lokaal en (inter-)nationaal talent en zet de verschillende talenten van de jongeren binnen de werking in kijker. Feest verzekerd!

Werk je graag mee of kan jij niet missen op de line up? Holla!Blijf je graag op de hoogte van BURn Leuven? Volg ons op Instagram & Tiktok of contacteer Emeraude en Laetitia als je meer vragen hebt via burn@leuven.be