Masterclasses

De Masterclasses van MIJNLEUVEN zijn er voor alle jongeren die graag iets willen organiseren of een eigen project op poten willen zetten. Samen met experts uit het vak helpen we je op weg.

Hieronder kan je de planning van onze reeks masterclasses vinden. Heb je er eentje gemist of kan je er niet bij zijn? Geen nood! Je kan altijd terecht bij ons voor al je vragen. 

Masterclass vzw opstarten

Wanneer moet je een vzw opstarten als jonge organisator en wat komt daar allemaal bij kijken? Deze masterclass biedt antwoorden op al je mogelijke vragen! En we doen er nog een schepje bovenop en laten ons licht schijnen op de wereld van verzekeringen: welke verzekeringen moet je afsluiten bij een event of als je een project organiseert? Hans Steenberghs, boekhouder in de creatieve en socio-culturele sector en Peter Jochmans, met meer dan 25 jaar ervaring in verzekeringen voor publieke-, social-profit en socio-culturele sector brengen verduidelijking!

  • 16 februari, 19u30, STADHUIS


Masterclass advies & centen

MIJNLEUVEN ondersteunt graag jouw zotste plannen als jonge doener of organisator. Op welke manier we dat doen? Dat en nog veel meer kom je weten tijdens deze masterclass op locatie!

  • 8 maart, 19u30, JH Sojo


Masterclass events organiseren in Leuven

Een event organiseren in Leuven? Het zal wel zijn! Maar hoe begin je daar nu aan? We’ve got you covered om die vraag te beantwoorden. Want je kan niet eender waar of zomaar een event op poten zetten. Er zijn een aantal basisrichtlijnen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het aanvragen van een vergunning wanneer je een outdoor event wil organiseren of de veiligheidsaspecten je in je achterhoofd moet houden. Hoor je het donderen in Keulen? No worries, Steven Goris van de Dienst Inname Openbaar Domein komt helderheid brengen over die vergunningen. Ook Dorien Perdieus van politie Leuven sluit aan om je veilig door een event te loodsen.

  • 15 maart, 19u30, STADHUIS

 

Masterclass eventcommunicatie

Hoe zet je je event of project juist in de markt en maak je je concept uniek zodat het eruit springt? Wie is je doelgroep en welke tone of voice heb je nodig om hen te bereiken? Welke kanalen zijn er nodig? Welke content plaats je op die kanalen? Hoe maak je een contentplanning? Hoe zit dat met advertising? Deze en nog veel meer vragen spoken misschien wel door je hoofd als je denkt aan de communicatie van je event. Om het communicatiebos door de bomen te zien nodigen we communicatiegoeroe Hans Empereur uit.

  • 27 april, 19u30, STADHUIS

Zit je nog met vragen of heb je een suggestie waarover we zeker ook een masterclass moeten organiseren? Laat het ons weten!

Riena Exelmans

Advies en centen, Welzijn & Jeugdwerk

016 27 28 54