Magazine 34

Voorwoord

Het valt niet te ontkennen, corona heeft ons leven stevig overhoop gehaald. We werden gevangenen in ons eigen huis en mochten amper iemand zien. En alsof dat nog niet genoeg was, mochten we niet naar school en moesten we de rest van het schooljaar aan afstandsonderwijs doen. Geen lachertje, maar we hebben het gehaald. We hebben de zonnige staycation overleefd, het nieuwe schooljaar ging van start en we zitten ein-de-lijk terug achter de schoolbanken. Wie had gedacht dat we daar ooit zó blij om gingen zijn… 

We zouden zelfs bijna geloven dat het normale leven terug aan onze voeten ligt. Of beter, het nieuwe normaal. Want écht zoals vroeger, zal het misschien niet meer worden. Gelukkig veranderen sommige dingen nooit. Zoals het MIJNLEUVEN magazine!

Net als altijd hebben we weer een hoop interessante artikels voor je klaar. Zo konden we Brecht en Jonathan strikken, de gezichten (en brains) achter RENÉ. Benieuwd hoe deze twee toptalenten erin slaagden een kledingmerk op de markt te brengen dat tweedehandskledij nieuw leven inblaast? Je leest er alles over op pagina 8. En ook Laurano doet in tweedehands. Lauren en Anouck vonden het perfecte excuus om zonder schuldgevoel extra juwelen in huis te halen. Ze zetten hun liefde voor juwelen om in een goed draaiende handel en vertellen je op pagina 46 hoe.

Stond je liefdesleven door corona on hold en ben je klaar om opnieuw je slag te slaan? Bekijk dan zeker het dossier op pagina 16. Een bron van inspiratie als je op zoek bent naar leuke dating tips in Leuven. Nog niet zeker of dat nieuwe lief dan een m,v of x zal zijn? En geen idee wat je moet denken van al die commotie rond homofobie? Lees dan zeker eens de interessante standpunten van vijf LGBTQ-jongeren op pagina 12.

De quarantaine zorgde voor heel wat eenzaamheid en stress. Maar het gaf ook nieuwe inzichten. Zo besliste Celeste met een eigen postkaartcollectie geld in te zamelen voor mensen die het moeilijk hebben (lees er alles over op pagina 34), en leerde Nikita zichzelf en de wereld beter begrijpen. Lees haar column op bladzijde 38. En wie vooral moe werd van die hele crisis, bladert best door naar pagina 20 voor de zzzin van slaap. Je leest er over 10 motto’s die je gegarandeerd doen slapen als een roos.

Enkele leerlingen van Sancta Maria maakten dan weer een artikel over de druk die jongeren tegenwoordig ervaren en welke gevolgen dat heeft. Benieuwd? Je leest het op pagina 24. En Julie, Aron en Eline leerden ons dat cheerleaden veel meer is dan alleen met pompons zwaaien. Op pagina 54 kom je het allemaal te weten. Als je het zomerse gevoel nog even wil behouden, lees dan op pagina 58 hoe je indruk kan maken op je vrienden met enkele lekkere mocktails.

Dat en nog veel meer, lees je hier.

Veel plezier!

MIJNLEUVEN

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten