Magazine 31

Voorwoord

Het einde van het schooljaar komt steeds dichterbij en dat betekent dat de zomer eraan zit te komen. Duiken de festivalkriebels weer op? Geen nood! We hebben op pagina 12 een overzicht gemaakt van handige tips en dingen die je zeker niet over het hoofd mag zien. Wie festivals zegt, zegt natuurlijk ook muziek. Op pagina 26 laten we redactrice Emma ‘aan het woord’ en verklaart ze hoe zij muziek beleeft.

Wie ook gek is van muziek, is de cover van deze editie: de geweldige Amber Broos. De kans dat je nog nooit van haar hebt gehoord, is alleen groot als je de laatste jaren onder een steen hebt geleefd. Deze 16-jarige top DJ is bezig aan een steile klim naar de top en is sinds kort zelfs aan de slag bij StuBru. Alles over Ambers plannen en ervaringen lees je op pagina 8.

Ben je zelf muzikaal aangelegd en voel je een onweerstaanbare drang om je muziek met de wereld te delen? Trek dan de straat op met een eigen compositie of cover, maar lees vooraf wel nog even onze straatmuzikanten checklist (pagina 45): een opsomming van een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden als je voorbijgangers wil opvrolijken met een streepje muziek.

De zomer staat gelijk aan wekenlang stralende zon. Hopelijk toch. En als het zonnetje schijnt, krijgen we zin om te bewegen. Onze redactrice Joy trok naar de Leuvense schermclub om eigenhandig de geheimen van deze sierlijke gevechtssport te onderzoeken. Het resultaat lees je op pagina 54. Waar we tijdens die warme zomer ongetwijfeld ook zin in krijgen, is reizen! Wie zijn reismicroben niet onder bedwang krijgt en op zoek is naar een portie inspiratie, bladert best door naar pagina 42. Daar heeft Yannick De Pauw het over zijn inspirerende reisblog en de reizen die hij daarvoor maakte.

Wie de komende maanden niet naar andere oorden trekt, kan er misschien samen met andere jongeren voor zorgen dat downtown Leuven nog nét iets beter afgestemd geraakt op wat jongeren nodig hebben. Je zou je kunnen engageren voor Kabinet J bijvoorbeeld. Op pagina 48 in ieder geval al een aantal thema’s waar aan gewerkt kan worden. Of waarom niet de ambassadeurs van de nacht bijstaan en mee je stem laten horen over het Leuvense nachtleven? Meer over de plannen die op tafel liggen op pagina 23.

Je zou je de komende periode ook kunnen verdiepen in nieuwe thema’s. Een getuigenis lezen bijvoorbeeld over hoe het is om te leven met autisme (zie pagina 34). Of (op pagina 50) een blik werpen op hoe de straatvegers iedere dag opnieuw de Leuvense straten proper houden. Je zou ook onderzoek kunnen doen naar de culturele opties voor jongeren hier in Leuven. En het dossier op pagina 16 verder kunnen uitbreiden naar jouw persoonlijke smaak. Of, als je liever door het leven gaat als wandelende encyclopedie, de wwweetjes vanbuiten leren. Van go’s en no-go’s tot internettips en must-see video’s, op pagina 40 lees je het allemaal!

Veel leesplezier,

Emely

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten