Magazine 30

Voorwoord

In tijden dat het daglicht schaars is, de duisternis aanwezig is bij het opstaan én slapengaan, leek het ons gezellig om een rode vlam op de cover te zetten. Niet het gloeiende geknetter dat van hout een hoopje as maakt, wel onze Red Flame Sarah Wijnants. Lees op pagina 8 alles over haar steile klim naar de Belgische voetbaltop.

Velen onder ons maakten voor 2019 ongetwijfeld al veel beloftes aan zichzelf. Tof toch, al die mensen die in januari en de maanden erna plots beginnen fitnessen en plechtig zweren nooit meer te roken. Lees op pagina 14 de do’s en don’ts over het starten van een eigen YouTube kanaal zodat wij kunnen meevolgen hoe jij je voornemens stuk voor stuk afzweert.

Toch van plan om te slagen in je opzit meer te fitnessen? Lees dan eerst het artikel Let’s get moving op pagina 12. Of maak van een nood een deugd en vis op pagina 30 uit hoe je tijdens je work-out het milieu een handje kan helpen.

Nu de kerstkalkoen verteerd is, kunnen we je nog een aantal adresjes aanraden waar het lekker en goedkoop eten is (zie pagina 16). Geen geld om uit eten te gaan? Geen probleem. Zelf koken is ook een optie. Geef rode kool, asperges, broccoli en pastinaak een hoofdrol in je volgende gerecht dankzij de recepten op pagina 58. Het zal je veel geld besparen. Eenmaal genoeg gespaard, is het tijd om er iets mee te doen. Geen inspiratie? Kijk dan eens want andere jongeren zoals doen met hun spaargeld op pagina 48.

Heb je altijd de wildste dromen maar kwam je nooit verder dan dromen alleen? Ga dan eens door de checklist over uitstelgedrag op pagina 46 om te zien waar het juist fout loopt en maak van die droom nu eindelijk werkelijkheid. De deelnemers van de Start-Up hebben alvast geen last van uitstelgedrag. De koe bij de horens vatten is hun levensmotto. Van gepersonaliseerde skateboards tot het vermarkten van zelfgebrouwen bier. Je leest er alles over op pagina 22.

Nood aan toffe Do It Yourself activiteiten om wat extra schwung te geven aan je week? Ga dan iedere woensdagnamiddag langs bij Lindsi in prutscafé (meer info op pagina 32) of ga wekelijks naar de paaldansstudio Poletrick. Daar kan je naar hartenlust kronkelen rond een paal. Benieuwd? Check pagina 54.

Krijg je na het lezen van deze toffe artikels ook zin om je overvloed aan energie om te zetten in expressie? Daar weet theatergroep Perplex wel raad mee. Zij bieden een podium, jij zorgt voor de rest. Lees op pagina 20 wat die ‘rest’ allemaal kan zijn.

Wie na de kerstvakantie de smaak van het reizen te pakken heeft kan op pagina 52 lezen over Kilien’s ervaring in Angers. Smijt jezelf eens in een andere cultuur, dompel je onder in een taalbadje en schrijf vooral over je ervaring.

Plof je in de sofa, neem een warm drankje bij de hand en lees in vrede.


Veel plezier met het magazine!

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten