magazine 29

Voorwoord

Nu die strandhanddoeken en slippers net weer ergens in een hoek van je kast zijn beland, wordt het tijd om het stof van je tussenseizoenkledij en pennenzak (met daarin misschien een gloednieuwe 3D-pen? Zie pagina 27) te blazen. Want de herfst is daar, en met de herfst komt niet alleen Leuven Kermis, maar ook een nieuw schooljaar. Dat brengt meteen ook een spiksplinternieuw mijnLeuven magazine met zich mee, en wat voor één!

Zij die bij de herfst meteen denken aan regenweer en dalende temperaturen, kortom België op z’n best, zullen zich kunnen herkennen in de OKAN-leerlingen op pagina 38 . Gelukkig biedt dit magazine genoeg zomer-en feestsfeer getinte artikels om nog even weg te dromen tijdens een tegenvallende les wiskunde. Wat dacht je van een concert op het water op bladzijde 46 of een feestje van Bosrand op pagina 20?

Wie de zon echt niet kan missen, kan natuurlijk ook altijd overwegen om net zoals Andries het schoolleven in Leuven in te ruilen voor het zuiderse Toulouse (pagina 52). En wie het liever nog wat verder zoekt, kan terecht op bladzijde 8. Daar kom je van Youca-ambassadeur Manon alles te weten over haar inleefreis in Ecuador.

Ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar hebben we voor de warhoofden en/of creatievelingen ‘bullet journaling’ uitgetest. De do’s en dont’s vind je terug op pagina 30. Dankzij de beeldige strip op bladzijde 63 weten de laatstejaars ook meteen welke first world problems hen staan te wachten in verband met foto’s en jaarboeken. Dat een beeld meer dan duizend woorden zegt, vond Bram ook, maar toch geeft hij nog graag een extra woordje uitleg in zijn Leuvense standbeeldentoer (blader maar door naar pagina 16).

Dat je om bij te leren niet altijd achter de schoolbanken hoeft te zitten, bewijzen onder andere onze artikels over ‘koken met weinig afwas’ (pagina 58), ‘wwweetjes’ (bladzijde 40) en de interviews met de jongste Leuvense partijleden vanaf pagina 12. Je kunt ook al eens nadenken of je voor je rijbewijs wilt leren op pagina 22 of je toch eerder voor een gepimpte fiets kiest zoals die van BCB op bladzijde 32.

Deze herfst zijn er dus niet alleen ronddwarrelende boombladeren te vinden, maar ook interviews, getuigenissen en verslagen, allemaal in dit kleine boekje.

Veel leesplezier!

Helena

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten