magazine 28

Voorwoord

Het is eindelijk zomer, yes! Nog even die vervelende examens en rapportuitreiking overleven en dan… volop genieten van vrije tijd, festivals en – hopelijk – acht weken stralende zon. Om die zee van tijd alvast goed in te vullen, zorgde de mijnLeuven-Crew weer voor een hoop leuke en inspirerende artikels. Geen excuus dus om de hele dag in de zetel te hangen. Volop genieten van je vrijheid moet je doen!

Wil je zeker zijn van wat deze zomer je opties zijn, blader dan door naar pagina 16 voor een mooi overzicht van alle toffe, Leuvense plekken en evenementen die je aandacht waard zijn. Want voor een goedgevulde zomer moet je niet per se naar het buitenland. Soms is je eigen stad al ver genoeg. Zo’n uitstap extra gezellig maken, doe je bovendien met een aantal gadgets die je terugvindt op pagina 28. Of door vooraf even in de keuken te kruipen en één (of meer) van de vier lekkere picknickgerechten op pagina 58 uit je vingers te toveren. Ideaal voor onderweg!

De zomer betekent natuurlijk meer dan uitstapjes alleen. Het is ook het ideale moment om nieuwe skills te leren. Je zou bijvoorbeeld je nagels kunnen laten groeien om volop onze handleiding nail art op pagina 30 te testen. Je zou ook een workshop rap kunnen volgen bij BURn om nadien een eigen mixtape uit te brengen (zie pagina 22) of dankzij de tips op pagina 24 werken aan je zelfvertrouwen zodat je bij het begin van het nieuwe schooljaar (nog) sterker in je schoenen staat. Of waarom niet gewoon een balletoutfit uit je kast toveren en bij de Leuvense Balletakademie aankloppen voor een stevige cursus lenigheid. Alles wat je daarover moet weten vind je op pagina 54.

Toch slechter weer dan gehoopt (wees eerlijk, de kans zit erin, toch)? Organiseer dan een wedstrijdje gamen met wat vrienden. De perfecte manier om binnenshuis te ontspannen en ondertussen technisch sterker uit de hoek te komen. Waar dat gamen allemaal goed voor is, lees je op pagina 20. En als we dan toch aan het lezen zijn, lees dan op pagina 28 ook eens het boek – of op z’n minst de recensie – die we speciaal voor je uitzochten.

Wie op zoek is naar een toffe portie inspiratie, vind die misschien in het verhaal van Portland, de band die enkele maanden geleden De Nieuwe Lichting 2018 won. Hoe die gezichten achter de band de wedstrijd ervaarden en wat er komt kijken bij het uitbouwen van zo’n band lees je op pagina 8. Ook inspirerend maar iets minder muzikaal, is Casablanca Goes Casablanca. Een project waarbij jongeren de slechte reputatie van hun wijk aan de kant schuiven en de sociale interactie boosten. Hun verhaal lees je op bladzijde 12. Ook het verhaal van Ade, die twee jaar geleden te horen kreeg waarom ze leer- en concentratieproblemen heeft, is de moeite waard. Hoe ze ADHD een plaats geeft in haar leven lees je op pagina 34.

Begin dus al maar te bladeren, want dit en nog veel meer interessant voer vind je terug in het zomerse nummer dat je nu in handen hebt.

Veel leesplezier!

Het mijnLeuven-team

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten