magazine 27

Voorwoord

Jawel, het is weer de tijd van het jaar dat we de donkere wolken en sneeuw ein-de-lijk achter ons kunnen laten en kunnen uitkijken naar heerlijke zonnestralen en stijgende temperaturen. We kunnen stilaan weer ontwaken uit onze winterslaap! En wat is leuker dan wakker worden met wat interessante ochtendlectuur: een gloednieuw mijnLeuven magazine.

Je zag het misschien al op de cover, maar voor deze editie wisten we Nasrien Cnops te strikken. Vroeger presentatrice op MNM, tegenwoordig een multimediamadam die de strijd tegen depressie won. Hoe ze daarin belandde en op welke manier ze zich een weg naar boven wist te banen, lees je op pagina 8.

Wie ook een mooie weg aflegde, is Modar: een Syrische jongen die vluchtte uit zijn thuisland om hier met zijn familie een nieuw leven op te bouwen. Het verhaal van zijn vlucht, zijn integratie en zijn kennismaking met OKAN zijn maar enkele van de vele aspecten die hij aanhaalt op pagina 34. Op pagina 54 leer je dan weer meer over G-DANS, een sport voor jongeren met een mentale of fysieke handicap. Hoe zij in het leven staan en zich uitleven in dans, is enorm mooi om te zien.

Niet echt gebeten door sport, eerder een creatieve ziel? Geen nood, ook jij kan hier je ei weer kwijt. Laat je op pagina 20 inspireren door collectief z.a.t., een creatiecollectief met een andere kijk op de wereld én theater. Misschien bezorgen ze jou wel een 'aha-moment' en sta je binnenkort zelf met een concept te pronken. Of lees over de gloednieuwe vrijhaven STELPLAATS. Dé plek bij uitstek voor creatieve doeners. Heb je al een idee en zoek je een plek? Lees er alles over op pagina 12!

Een andere vorm van creatief bezig zijn, is dan weer je tijd creatief opvullen. Met het verkopen van 2de hands spul bijvoorbeeld. Breng je gebruikte spullen mooi in beeld, verzin er een aantrekkelijke tekst bij en rijf extra centen binnen die je kan investeren in een mooie (festival)zomer. Het hoe en wat lees je op pagina 30. Een andere optie is dan weer het spelen van originele en toffe gezelschapsspellen. Het ideale excuus om je vriendengroep samen te roepen, en ondertussen nog wat zelfgemaakt pizza naar binnen te spelen (recepten op pagina 58). Wij onderzochten voor jou welke spelletjes je sowieso eens moet proberen. De resultaten? Te vinden op pagina 16.

Dat en nog véél, véél meer vind je in het nummer dat je NU in handen hebt.

Bladeren maar!

Joy

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten