magazine 26

Voorwoord

Het is weer die tijd van het jaar dat de winkels ons overvallen met back-to-school promo’s en we geen reclameblad in de handen kunnen nemen zonder dat er pennen, cursusblokken en andere schoolartikelen op elke bladzijde prijken. Gelukkig brengt dit mijnLeuven magazine een ander verhaal. Geen promo’s of schoolspullen, wel interessante artikels, weetjes en interviews. Dus of het nu in de les, tijdens een pauze of thuis is, neem zeker de tijd om dit exemplaar goed uit te kammen. Het is de moeite, beloofd!

Misschien spotte je hem al op de cover: Niels Boutsen, ook wel bekend als Stoomboot. Nu zijn derde album eraan zit te komen, vonden we het hoog tijd om deze Leuvense singer-songwriter eens aan de tand te voelen. Benieuwd naar wat hij te zeggen heeft? Op pagina 8 kom je het allemaal te weten.

Ben je meer into sport? Geen nood, op pagina 16 stippelde de mijnLeuven-Crew twee interessante fietsroutes uit. Ideaal om je vrienden van buiten Leuven eens te laten zien wat hier allemaal te bekijken valt. Trappen niet echt jouw ding? Misschien is een sessie breakdance dat wel! Op pagina 54 lees je all you need to know over deze intensieve, maar oh zo impressionante danssport.

Wie graag op de hoogte is van de laatste rages, hoeft alleen maar pagina 27 open te slaan. Daar vind je zwart op wit vijf geweldig nuttige maar ook trendy gadgets. Meer interesse in de laatste nieuwe aanwinsten van de bib? Op pagina 28 vind je alles om je voor te bereiden op vervelende boekbesprekingen en kan je muzikale inspiratie opdoen die je kan beluisteren bij het maken van taken. Geen nood aan inspiratie, wel aan praktische organisatie? Bekijk dan zeker de stap-voor-stap handleiding om aan bullet journaling te doen. Te vinden op pagina 30.

En jawel, er is nog meer! Want we hebben opnieuw interessante koppen gespot. Zo kan je op pagina 20 lezen over de bezigheden sprooksprekers Nicolas en Jolijn. Tip: het heeft iets te maken met jonge, vrijwilligers, kinderen, boeken en taal. Op pagina 24 kom je dan weer meer te weten over een groep jongeren met een grote passie voor radio maken. Maar pas op, voor je het weet, raak je zelf besmet met het radiovirus.

Ook gepassioneerd zijn de jongens van SPAAK. Van oude fietsen nieuwe, hippe pareltjes maken, dat is wat is zij doen. Meer hierover op pagina 46! En dan zijn er nog de jongens die Open Gym lanceerden. Een gymconstructie uit gerecycleerd materiaal die gratis te gebruiken is, 24 op 24, 7 dagen op 7. Het hoe en wat kunnen Gil en Axel je als geen ander uit de doeken doen. Blader snel naar pagina 42!

Zeker het lezen waard, is de getuigenis van de 16-jarige Astrid. Omdat ze gezondheidsproblemen heeft, kan ze niet naar school. Gelukkig kan ze via Bednet toch de lessen volgen, en is ze in staat om net als iedereen haar schooljaar te doorlopen. Wat Bednet is en hoe het werkt, legt ze op pagina 34 graag even uit.

En dan last but not least vertel ik jullie op pagina 52 graag over mijn reis in het buitenland. Australië, Fiji en Amerika? I can tell you all about it.

Veel leesplezier!
Chiara

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten