magazine 22

Al was de vakantie geweldig, het begin van een nieuw schooljaar is toch ook iets om naar uit te kijken. Opnieuw uitkijken naar je favoriete lessen bijvoorbeeld, hobby’s die weer van start gaan en iedereen die gewoon weer thuis is, in plaats van in een of ander onuitspreekbaar land. Maar een nieuw schooljaar is natuurlijk ook het ideale moment om nieuwe dingen uit te proberen. Om nieuwe hobby’s te zoeken bijvoorbeeld, of je te verdiepen in materie waar je nog te weinig van afweet. Laat dit nieuwe mijnLeuven magazine de ideale manier zijn om daaraan te beginnen!

Zo vind je op pagina 54 alle info die je nodig hebt om als een vogel door de lucht te vliegen. Het enige wat je nodig hebt, is een zweefvliegtuig. En een Leuvense club waar je zo’n vliegtuig ter beschikking hebt natuurlijk. Zoals LUAC. Heb je het niet zo voor vliegen? Ben je eerder een huismus? En heb je bovendien ook wat culinaire skills? Dan kan je je misschien verdiepen in coffee art (bladzijde 30) of wordt het dringend tijd dat je je waagt aan eten met stokjes. Recepten vind je op pagina 58. Een andere hobby, waar je ook je huis niet voor uit moet, is dan weer bloggen of vloggen. Het wat en hoe lees je op pagina 12. Ik kijk alvast uit naar je eerste post!

Mag het toch wat verder van huis, dan kan je je laten inspireren door Kwinten Rummens, een Leuvense journalist die momenteel reportages maakt in Australië. Want wil je wat bereiken in het leven, dan moet je zelf je kansen creëren, vind hij. Benieuwd wat hij te vertellen heeft? Lees het allemaal op pagina 8. Wie ook naar Australië ging, en daar misschien Kwinten tegen het lijf liep, was Lieselot. De ervaringen die ze daar als au pair opdeed, kan je terugvinden op pagina 52.

Maar om geïnspireerd te geraken, hoef je niet per se naar het buitenland. Je kan ook gewoon door de Leuvense straten wandelen en nieuwe concepten ontdekken dankzij het dossier ‘Out of the Box’ (pagina 16). Wie weet sta je binnenkort zelfs met jouw eigen concept in het magazine. Of met een cartoon misschien, zoals cartoonist Jonas met zijn werk in De Standaard staat. Meer hierover op pagina 42.

Voor wie het allemaal graag wat diepzinniger mag, is er het artikel over de vluchtelingencrisis (pagina 20). Of de getuigenis over transgender zijn (bladzijde 34). Bovendien leer je in deze editie ook dat geluk iets is wat je zelf in de hand hebt. Wat je allemaal kan doen om het leven met een positieve noot te benaderen, lees je op pagina 45.

En dan zijn er nog de momenten waarop je overvallen wordt door een overweldigend gevoel van verveling. Voor die momenten hebben we wat leuke hulpmiddeltjes gevonden. Een overzicht van enkele leuke gadgets bijvoorbeeld, op bladzijde 27. Of enkele literaire suggesties zodat je in rechte lijn weet welke collecties je in de bib moet plunderen. Benieuwd naar welk niet te missen boek of cd je op zoek moet? Pagina 28 biedt raad.

En er is nog veel meer van dat! Want ja, we hebben meer dan ons best gedaan om je te voorzien van de nodige lectuur. Waar wacht je dus nog op?

Veel leesplezier!

Claire


Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten