magazine 15

Hier is ze weer: de nieuwe editie van het mijnLeuven magazine! Hopelijk valt het nummer in de smaak, we hebben er alvast hard voor gewerkt.

Hier is ze weer: de nieuwe editie van het mijnLeuven magazine! Hopelijk valt het nummer in de smaak, we hebben er alvast hard voor gewerkt.

Voor dit vijftiende nummer namen we een interview af met Karolien Verbanck, een creatieve madam die vooral gekend is van haar programma Rok en Rol op Vitaya. Ze schoot uit de startblokken met een inspirerende blog waarop ze liet zien hoe je wegwerpmateriaal omtovert tot leuke hebbedingetjes en hoe je leuke kleren maakt door zelf achter een naaimachine te kruipen. Voor wie niet graag maakt, maar wel koopt, gingen we op zoek naar de interessantste 2de handsshops die Leuven in de aanbieding heeft. Al deze leuke adresjes goten we speciaal voor jou in een dossier. Benieuwd? Het artikel vind je terug op pagina 38.

We gingen langs op het Sint-Jozefinstituut, waar een aantal kappers in spé de kneepjes van het vak en hun toekomstplannen uit de doeken deden. En waar ze het haar van drie vrijwillige modellen onder handen namen. Je kan ze alle drie bewonderen op pagina 22. Ook het Lemmensinstituut komt aan bod. De leerlingen maakten een eigen artikel waarmee ze willen tonen hoe het er binnen de muren van het Lemmens allemaal aan toe gaat. Het resultaat vind je terug op pagina 38.

Daarnaast hebben we de afgelopen weken heel wat uitgetest. Zo onderwierpen we Leuven aan een rolstoelvriendelijke proef. Samen met rolstoelgebruikers Michiel en Joke, en de app die ze ontwikkelden om rolstoelgebruikers te helpen, trokken we door de stad. Hoe Leuven scoorde, lees je op pagina 12. Ook waagden we ons aan tekenjoggen, de nieuwe trend waarbij je tijdens het joggen ook tekeningen maakt. Jessica haalde haar loopschoenen – en haar tekentalent van onder het stof. Hoe ze het ervan af bracht, zie je op pagina 30.

Omdat we sport belangrijk vinden, namen we een voorbeeld aan skeeler- en schaatstalent Bart Swings. Bijgevolg gingen we langs bij de skeelerclub van Leuven, waar de aanwezige skeelers ons – en jullie - maar al te graag lieten zien wat ze in hun mars hebben. Ook klopten we aan bij Stella Meulemans, die helemaal gebeten is door haar sport: kunstschaatsen. Wie haar zoekt, vindt ze terug
op de schaatsbaan!

Je altijd al afgevraagd hoe Leuven er in de toekomst zou uitzien? Wij ook, en de leerlingen van De Wijnpers blijkbaar ook! Zij ondergingen een flashforward en legden het Leuven van de toekomst vast op papier. Voor het eindresultaat moet je op pagina 32 zijn. En omdat we dan toch bezig zijn over de toekomst, trokken we voor ‘Mening Gevraagd’ de straat op met de vraag of jullie eigenlijk bezig zijn met jullie eigen toekomst. Voor de antwoorden moet je naar pagina 48.

Maar blader vooral verder, want je komt in dit magazine ook een interessante getuigenis, leuke gadgets en wetenswaardige wwweetjes tegen. Bovendien kom je te weten hoe je gemakkelijk als veggie door het leven kan, hoe je een livingconcert kan boeken en wat de mannen (en vrouwen) van de groendienst allemaal doen.

Dat en nog veel meer, lees je hier!

Quinten

Nieuwe updates van het magazine gratis ontvangen?

Wil je geen nummer van het MIJNLEUVEN magazine missen? Abonneer je dan snel!
Je abonneren kan zowel digitaal als gedrukt.

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten

Jouw gegevens

Alle velden zijn verplicht

Het mijnleuven magazine wordt enkel verzonden binnen België
Bij het plaatsen van deze bestelling, ga je akkoord met de algemene voorwaarden van mijnleuven.

Ontvang je het magazine al, maar wens je dit stop te zetten? Geen probleem. Laat het ons weten