Mediacrew

De Mediacrew is een groep gedreven fotografen, videografen, redacteurs en illustratoren die er hun missie van maken om Leuven, en alle noemenswaardige dingen die er gebeuren, letterlijk en figuurlijk in beeld te brengen. Dat doen ze in ons magazine, op onze Instagram, TikTok én deze website. 

Interesse?

Wil je graag deel uitmaken van de mijnleuven media-crew? Geef je op als mediacrew’er en laat ons weten wat je graag wil doen! In een kort gesprek kom je vervolgens alles te weten over MIJNLEUVEN, en hoe je als mediacrew’er aan de slag kan.

Wat wordt er van jou verwacht?

Als MIJNLEUVEN media-crew’er schrijf je teksten, maak je beelden en filmpjes of creëer je illustraties over alles wat interessant is voor Leuvense jongeren. En dat voor alle communicatiemiddelen van MIJNLEUVEN. Wat je doet en wanneer je dat doet, kies je volledig zelf. Zo kan je bestaande opdrachten uitvoeren, maar vinden we jouw eigen ideeën minstens even tof. Eén keer per jaar of elke dag van de week, jij bepaalt je eigen ritme.

Redactie

Omdat Leuven bruist van onderwerpen en evenementen die journalistiek uitgespit kunnen worden. Omdat thema's als cultuur, sport, lifestyle en samenleving roepen om ingevuld te worden. Omdat de wereld behoefte heeft aan mooie en inspirerende verhalen.

Schrijfkriebels? Journalistiek talent? Een drang om je mening te delen met de wereld, interviews af te nemen, dossiers uit te spitten, columns te schrijven...? Doe er iets mee!

Fotografie

Omdat er rond Leuven en jongeren talloze thema's zijn die roepen om een fotoreportage. Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden en andere clichés die toch wel waar zijn. Omdat het mijnleuven magazine maffe, mooie, mini en maxi foto's nodig heeft.

Een creatieve visie? Vingervlugge reflex? De neiging om elk onderwerp en evenement door een lens te beleven? Een fototoestel dat ligt te wachten om gebruikt te worden? Schiet in actie!

Illustratie

Omdat de MIJNLEUVEN projecten en evenementen schreeuwen om visuele finetuning. Omdat droge tekst niets is zonder een allesomvattend en aantrekkelijk beeld. Omdat Leuven stikt van grafische talenten, ontwerpende genieën en creatieve zielen.

Ligt je (digitale) tekenpen standaard op je nachtkastje? Roepen woorden meteen beelden bij je op? Hebben grafische programma’s geen geheime functies meer? Tijd voor meer!

Video

Omdat video niet meer weg te denken is. Omdat termen als vloggen, vox vops en videoreportages er helemaal bij horen.

Zit het in jou om jongeren snel en efficiënt aan een kort vragenvuur te onderwerpen? Wil jij je camera of smartphone eens aan een echte videotest onderwerpen? Zin om alles te ontdekken over fade-in, fade-out, reverse en slow motion? Word een videoguru!

Sociale media

Met mijnleuven zijn we sterk aanwezig op sociale media, vooral op Instagram en TikTok. Sfeerverslagjes, mini bevragingen, tips voor de beste adresjes in Leuven. Onze volgers krijgen vanalles voorgeschoteld.

Heb jij zin om onze stories over te nemen en verslag uit te brengen op een tof event? Maak jij de beste TikToks en wil je die met heel Leuven delen? Wordt dan onze sociale media wizard en geef onze volgers wat ze willen: goeie content! 

Podcast

Podcasts zijn de ideale manier om eens diep in te zoomen op een thema. De luisteraar met niet veel meer dan een stem helemaal meesleuren in een verhaal. Wist je dat we met mijnleuven zelfs een podcastcaravan hebben?

Heb jij zin om achter de microfoon te kruipen of om achter de schermen mee te werken aan een podcastreeks? Gasten interviewen, de juiste muziek zoeken, als je wil zelfs leren monteren... Begin je stem al maar op te warmen.

Agenda 2023-2024

Hieronder vind je de belangrijkste data van het jaar voor de mediacrew. Doorlopend vind je Raf en Alex ook elke woensdag tussen 11u en 18u in het redactielokaal (Naamsestraat 3b). Je kan ook altijd een ander tijdstip inplannen voor info, tips of feedbackmomenten.

  • 27/09: Infomoment + redactievergadering 

De rest van de agenda wordt binnenkort aangevuld.

Wat moet je weten?

  • Je bent 15 jaar of ouder;
  • Ervaring is geen vereiste, zin om te schrijven/fotograferen/illustreren wel;
  • Je doet het voor de fun, maar wordt voor je harde werk ook beloond.

Meer weten?

Alex Van den Bosch

communicatie & media
0479 69 95 34