MIJNLEUVEN media-crew

De MIJNLEUVEN media-crew is een groep gedreven fotografen, videografen, redacteurs en illustratoren die er hun missie van maken om Leuven, en alle noemenswaardige dingen die er gebeuren, letterlijk en figuurlijk in beeld te brengen. Dat doen ze op de MIJNLEUVEN-website, in het MIJNLEUVEN magazine en via alle mogelijke MIJNLEUVEN-kanalen.

Als MIJNLEUVEN media-crew’er schrijf je teksten, maak je beelden en filmpjes of creëer je illustraties over alles wat interessant is voor Leuvense jongeren. En dat voor alle communicatiemiddelen van MIJNLEUVEN. Wat je doet en wanneer je dat doet, kies je volledig zelf. Zo kan je bv. instappen op MIJNLEUVEN opdrachten maar vinden we jouw eigen ideeën minstens even tof. Eén keer per jaar of elke dag van de week, jij bepaalt je eigen ritme.

Redactie

Omdat Leuven bruist van onderwerpen en evenementen die journalistiek uitgespit kunnen worden. Omdat thema's als cultuur, sport, lifestyle en samenleving roepen om ingevuld te worden. Omdat de wereld behoefte heeft aan mooie en inspirerende verhalen.

Schrijfkriebels? Journalistiek talent? Een drang om je mening te delen met de wereld, interviews af te nemen, dossiers uit te spitten, columns te schrijven...? Doe er iets mee!

Fotografie

Omdat er rond Leuven en jongeren talloze thema's zijn die roepen om een fotoreportage. Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden en andere clichés die toch wel waar zijn. Omdat het MIJNLEUVEN magazine maffe, mooie, mini en maxi foto's nodig heeft.

Een creatieve visie? Vingervlugge reflex? De neiging om elk onderwerp en evenement door een lens te beleven? Een fototoestel dat ligt te wachten om gebruikt te worden? Schiet in actie!

Illustratie

Omdat de MIJNLEUVEN projecten en evenementen schreeuwen om visuele finetuning. Omdat droge tekst niets is zonder een allesomvattend en aantrekkelijk beeld. Omdat Leuven stikt van grafische talenten, ontwerpende genieën en creatieve zielen.

Ligt je (digitale) tekenpen standaard op je nachtkastje? Roepen woorden meteen beelden bij je op? Hebben grafische programma’s geen geheime functies meer? Tijd voor meer!

Video

Omdat video niet meer weg te denken is in het huidige media-landschap. Omdat termen als vloggen, vox vops en videoreportages er helemaal bij horen. Omdat er tussen jullie sowieso de nieuwe Linde Merckpoel zit.

Zit het in jou om jongeren snel en efficiënt aan een kort vragenvuur te onderwerpen? Wil jij je camera of smartphone eens aan een echte videotest onderwerpen? Zin om alles te ontdekken over fade-in, fade-out, reverse en slow motion? Word een videoguru!

Wat moet je weten?

  • Je bent 16 jaar of ouder;
  • Ervaring is geen vereiste, zin om te schrijven/fotograferen/illustreren wel;
  • Je doet het voor de fun, maar wordt voor je harde werk ook beloond.

Interesse?

Wil je graag deel uitmaken van de MIJNLEUVEN media-crew? Geef je op als MIJNLEUVEN media-crew’er en laat ons weten wat je graag wil doen! In een kort gesprek kom je vervolgens alles te weten over MIJNLEUVEN, en hoe je als MIJNLEUVEN media-crew’er aan de slag kan.

Een vraag? Shoot!

Alex Van den Bosch

MIJNLEUVEN media-crew, sociale media, online communicatie
0479 69 95 34