Mediacrew

De mediacrew is een groep gedreven fotografen, videografen, redacteurs, illustratoren en content creators die er hun missie van maken om Leuven, en alle noemenswaardige dingen die er gebeuren, letterlijk en figuurlijk in beeld te brengen.

Bij de mediacrew kan je je het hele jaar door uitleven en bijleren. Je kiest zelf of je als redacteur, podcastmaker, fotograaf of content creator aan de slag gaat. In het begin krijg je een basiscursus voorgeschoteld en elk jaar zijn er interessante workshops om je skills te verbeteren.

Om de drie maanden komen we ook samen voor een redactievergadering: het moment om al je ideeën op tafel te leggen en andere mediacrew'ers te leren kennen. 

Interesse?

Geef je op als mediacrew’er en laat ons weten wat je graag wil doen. In een kort gesprek kom je vervolgens alles te weten over mijnleuven en hoe je als mediacrew’er aan de slag kan.

Wat wordt er van jou verwacht?

Als mediacrew'er schrijf je teksten, maak je beelden en video's of creëer je illustraties over alles wat interessant is voor Leuvense jongeren. En dat voor alle kanalen van mijnleuven: Instagram, Tiktok, Spotify of het magazine. Wat je doet en wanneer je dat doet, kies je volledig zelf. Zo kan je bestaande opdrachten uitvoeren, maar vinden we jouw eigen ideeën minstens even tof. Eén keer per jaar of elke dag van de week, jij bepaalt je eigen ritme.

Wat moet je weten?

  • Je bent 15 jaar of ouder;
  • Ervaring is geen vereiste, zin om te schrijven/fotograferen/illustreren wel;
  • Je doet het voor de fun, maar wordt voor je harde werk ook beloond.

Wat kan ik allemaal doen?

Redactie

Omdat Leuven bruist van jongeren die iets te zeggen hebben en verhalen die verteld kunnen worden. Schrijfkriebels? Journalistiek talent? Een drang om je mening te delen met de wereld? Doe er iets mee!

Fotografie

Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden en andere clichés die toch wel waar zijn. Een creatieve visie? Vingervlugge reflex? De neiging om elk onderwerp en evenement door een lens te beleven? Schiet in actie!

Illustratie

Omdat droge tekst niets is zonder een allesomvattend en aantrekkelijk beeld. Ligt je (digitale) tekenpen standaard op je nachtkastje? Roepen woorden meteen beelden bij je op? Tijd voor meer!

Video

Omdat termen als vloggen, vox vops en videoreportages er helemaal bij horen. Wil jij je camera of smartphone eens aan een echte videotest onderwerpen? Word een videoguru!

Sociale media

Sfeerverslagen, bevragingen, tips voor de beste adresjes in Leuven? Heb jij zin om onze stories over te nemen en verslag uit te brengen op een tof event? Maak jij de beste Tiktoks en wil je die met heel Leuven delen? Top!

Podcast

Heb jij zin om achter de microfoon te kruipen of om achter de schermen mee te werken aan een podcastreeks? Begin je stem al maar op te warmen.

Meer weten?

Alex Van den Bosch

communicatie
0479 69 95 34