Project Runway

It's called fashion, sweetie. Look it up.

Project Runway is hét modetraject van mijnleuven. Vanuit ons atelier creëer je met een groep jongeren je eigen kledinglijn van lap stof tot afgewerkte outfit. Onze missie? Tweedehandsstoffen en -kleren omtoveren tot hippe fits en die vervolgens aan het grote publiek tonen op een echte catwalk.

Zet alvast in je agenda:

- 2/02/2024 van 18u tot 19u30: We komen een eerste keer samen en eten gezellig samen pizza! Place to be: Villa van mijnleuven (O.L.Vrouwstraat 46)

- 17/02/2024 om 10U15 afspraak aan station Leuven: we gaan naar de Vlooienmarkt in Brussel om kleren en stoffen te kopen om mee aan de slag te gaan! 

We komen van februari tot en met mei twee à drie keer per maand samen. In de tussentijd kan je tijdens de openingsuren van mijnleuven (woensdag, donderdag en vrijdag van 11u tot 18u) de naaimachines gebruiken om aan je kleren te werken. 

Project runway 2023

Een half jaar lang gingen 10 jongens aan de slag met naald en draad. Van tweedehandskleren maakten ze prachtige nieuwe outfits en toonden deze op 1 mei aan heel Leuven laten op hun eigen ‘runway’. De Grote Markt stond afgeladen vol en het applaus was oorverdovend. Een runway om nooit meer te vergeten!

Een vraag?

Jelena Van Meerbeek

de villa, artistieke expressie, beleidsparticipatie
016 27 28 22