Uitdaging #7 Guerilla Gardening

1 juni 2015
Door: MIJNLEUVEN
Op één nacht tijd een gigantische tuin bouwen in het centrum van Leuven? Het kan!

Het is zover: de Klimaatambassadeurs zetten hun 7de stunt neer om Leuven te redden van de ondergang. Voor hun ultrageheime guerilla gardening-actie gingen ze aan de slag met gerecupereerde planten en zelfgemaakte tuinmeubelen. Zo ontstond een groene oase van 100m² in hartje Leuven, nog tot 30 juni jouw nieuwe chillterrein.

Wie in de ochtend van 26 juni zijn gebruikelijke wandeling van of naar het station van Leuven maakte, heeft het ongetwijfeld opgemerkt. En dat verrassingseffect is nu net waar de Klimaatambassadeurs op uit waren: “Op één nacht tijd slagen we erin om meer dan 100m² tuin aan te leggen. Als wij dit kunnen, dan is het ook voor jou haalbaar om bijvoorbeeld je eigen tuin op te vrolijken.”

De Klimaatambassadeurs gaan op zoek naar een manier om bewuster om te gaan met het milieu. Daarbij hoort een gezondere levensstijl, en wat is er nu gezonder dan een ontspannen picknick tussen het groen? “In de tuin kan je chillen, eten en gezellig babbelen. Je ervaart er wat een stukje natuur in een stad met je doet; het creëert sfeer. In onze tuin vind je inheemse planten, een insectenhotel en tuinmeubelen gemaakt van tweedehands palethout. Zo’n hout is trouwens helemaal gratis te verkrijgen".


Ik had zelfs niet durven dromen dat we zo'n gigantische tuin konden bouwen! En dat op één nacht tijd!
- Esther

Ontmoet de klimaatambassadeurs

Wie ideetjes wil verzamelen om klimaatvriendelijker te leven, kan in de tuin een van de Klimaatambassadeurs aanspreken. “We geven de planten water, zitten er met vrienden en genieten van het resultaat. Als iemand vragen heeft, stel ze gerust. We zijn herkenbaar aan onze rode klimaatambassadeurs-badge.” Meer inspiratie voor unieke tuinen vind je ook op www.wonderlijkwild.be.

Dit hele project krijgt de steun van de stad Leuven en de groendienst. “Dankzij hun hulp beseften ook tuinaannemers het belang van onze missie. Op die manier vonden heel wat planten een voorlopige bestemming in onze tuin. Hopelijk inspireert deze Interne linkpop-uptuin anderen om creatief om te gaan met groenaanleg en planten we zo een zaadje voor een groenere toekomst.

Neem zeker een kijkje en geniet nog tot 30 juni van deze unieke pop-uptuin op het Martelarenplein.

P.S. Wil jij deze actie steunen? Help de #klimaatambassadeurs met een selfie en laat iedereen weten dat jij aanwezig was in de #popuptuin.

1 juni 2015
Door: MIJNLEUVEN