Uitdaging #3 Zero Waste Challenge

1 januari 2015
Door: MIJNLEUVEN
Klimaatambassadeur Lies, Tineke en Tia gaan de uitdaging aan en leven een maand lang met zo weinig mogelijk afval.

De hele maand januari gaan de gezinnen van Lies, Tia en Tineke de strijd met elkaar en zichzelf aan. En dat om eigenhandig te ondervinden of leven zonder afval mogelijk is. Iedere week gaan de gezinnen een stapje verder, produceren ze weer wat minder afval.

In totaal houden de drie gezinnen vier weken lang hun afval bij in doorzichtige vuilniszakken die ze op het einde van elke week wegen, fotograferen en vervolgens met elkaar vergelijken. Ze gaan op zoek naar manieren om minder afval te produceren.

De deelnemers

  • Tineke Poortmans – 17 jaar – gaat de uitdaging aan samen met haar zus en beide ouders – heeft het vooral moeilijk om chips te laten
  • Lies Defever – 16 jaar – gaat de uitdaging aan samen met haar broer, zus en beide ouders – vindt de grootste uitdaging om haar gezin te laten meedoen, vooral haar broer!
  • Tia Morren – 16 jaar – doet mee samen met haar zus en beide ouders – moet vooral op zoek naar verpakkingsvrije alternatieven voor koekjes & snoepjes ’s avonds voor de tv.

De resultaten?!

“Met mijn eigen potten naar de frituur gaan vond ik een absoluut hoogtepunt” vertelt Lies enthousiast. “ik heb de Content – een verpakkingsvrije winkel in Leuven – ontdekt, een heel feest om verpakkingsvrij te winkelen” deelt Tineke.

Hun ervaringen, overpeinzingen en moeilijkheden kom je te weten in deze radioreportage!

1 januari 2015
Door: MIJNLEUVEN