Uitdaging #10 Klimaatstraat

1 september 2015
Door: MIJNLEUVEN
Klimaatstraat: een duurzame picknick om het nieuwe schooljaar af te trappen!

Klimaatstraat: een duurzame picknick om het nieuwe schooljaar af te trappen!
Uitdaging #10 van de Klimaatambassadeurs is een feit.

Woensdag 9 september wordt de Grote Markt ingepalmd door Klimaatstraat: een reuze picknick die volledig in het teken staat van duurzaam naar school gaan. Scholieren brengen zelf een (vegetarische) hap mee en picknicken samen terwijl ze hun boeken kaften met geupcycled oud papier.

Sinds 1 september zijn er weer massaal veel scholieren in de stad. Die willen de Klimaatambassadeurs graag positief in beeld brengen. En hen meteen ook inspireren op vlak van duurzaam naar school gaan. Zo zijn vegetarische lunches lekker één gemakkelijk klaar te maken, of wat dacht je van boeken kaften met oude papieren zakken, magazinecovers of ander papier dat je normaal gezien zou wegsmijten?

Duurzaam naar school, een feest

De stad is een plek voor iedereen. En dus ook voor scholieren. Jammer genoeg hebben diezelfde scholieren gen echte plek in de stad, waar ze kunnen afspreken met elkaar, zich kunnen thuis voelen en ontspannen. Zo’n plek willen Klimaatambassadeurs Eva (17), Amber (17) en Moyra (18) creëren, pal op de Grote Markt, met een reuze vegetarische picknick waarbij ze meteen willen inspireren met duurzame tips om het schooljaar te starten. Deze laatste uitdaging combineert verschillende thema’s waar de Klimaatambassadeurs willen op inzetten: een sociale stad die ontmoeting creëert, vegetarisch eten en inspiratie op vlak van upcycling .

Waarom zouden we scholieren niet eens feestelijk in de bloemetjes zetten? We zijn tenslotte dagelijks aanwezig in de stad
- Eva
1 september 2015
Door: MIJNLEUVEN