STUK

28 april 2016
Door: MIJNLEUVEN
STUK

Halverwege de Naamsestraat vind je STUK. Metershoge letters geven op een niet al te subtiele manier prijs dat dit weleens de plek zou kunnen zijn waar je binnen moet stappen voor een grote brok cultuur. Het is haast onmogelijk om er voorbij te lopen! En om het je nog makkelijker te maken, vind je datzelfde bouwwerk ook terug in de Schapenstraat. STUK staat voor alternatieve kunst, in de ruime zin van het woord. Om te beginnen is het gebouw op zich een uniek stukje architectuur. Als je op het binnenplein staat, zie je dat het bouwwerk letterlijk een heuvel is. Een wandeling via het binnenplein, langs de trappen naar beneden, brengt je achteraan in de Schapenstraat. Een overduidelijk niveauverschil.

Het gebouw is een thuis voor concerten, lezingen, expo’s, jazz avonden, theater, dans en cinema. En ook voor STUK start en slotfeest! Bij het begin en einde van het culturele seizoen (oktober en mei) is het hele gebouw het decor van een geweldig feest. Overal waar je komt, vind je muziek, theater, drank, fuiven, enz. Met als kers op de taart de fantastisch hete fuifzaal: de ensemblezaal.

www.stuk.be

WOW
Tijdens de maand juni kan je op het binnenplein verschillende keren genieten van een terrasfilm bij zonsondergang. Romantisch!

ADRES

Naamsestraat 96, 3000 Leuven

TIP

Ga zeker eens langs wanneer Cinema ZED weer volop filmfestivals organiseert. Kwaliteit en sfeer gegarandeerd!

28 april 2016
Door: MIJNLEUVEN