Cultuur

Portie cultuur tijdens de lunch

15 mei 2023
Door: MIJNLEUVEN
De jongeren van CLTR brachten cultuur binnen op school

Een regenachtige vrijdagmiddag kan normaal gezien niet snel genoeg voorbij zijn met het weekend in zicht, maar daar heeft de cultuurraad van Paridaens deze week verandering in gebracht. Samen met MIJNLEUVEN en 30CC zorgden ze voor entertainment op school met het project CLTR. 

Tekst & Foto's: MIJNLEUVEN

CLTR is een traject waarbij jongeren op school samenkomen en onder begeleiding kennis maken met het culturele aanbod in Leuven. Uiteindelijk worden ze zelf programmator op hun school en organiseren ze een voorstelling tijdens de middagpauze. Kobe (17), lid van de cultuurraad, licht het nog verder toe. 

Hoe is het hele CLTR-traject verlopen tot aan de voorstelling vandaag? 

Ik ben deel van team cultuur, onderdeel van de leerlingenraad, van Pari. MIJNLEUVEN en 30CC hadden ons aan het begin van het jaar gecontacteerd om theater op school te organiseren. Eerst hebben we allemaal gebrainstormd "Wat vinden wij leuk van theater?" "Wat is er interessant?"... Dan mochten we zelf naar een paar voorstellingen gaan kijken van 30CC om wat cultuur op te snuiven en te kijken wat bij ons op school zou werken en wat niet. Op basis daarvan hebben we dan een voorstelling gekozen. Dat is Simple Cypher geworden en die voorstelling is nu net hier doorgegaan op school voor alle leerlingen. 

Wat vond je van de voorstelling vandaag? 

Ik vond het heel cool! Heel low key en toegankelijk, maar toch ook super indrukwekkend. Een beetje de straatcultuur die naar voor komt, dat is iets dat veel jongeren wel aanspreekt. 

Is dat iets waar jullie rekening mee hebben gehouden bij het kiezen van de voorstelling? Wat waren jullie criteria?

Iets met dansen werkt altijd denk ik, iets met een beetje acrobatie en de jongens van Simple Cypher brengen dan ook nog wat circus erbij. Vooral iets visueel, iets catchy. Theater met tekst is ook interessant, maar minder nice tijdens een middagpauze volgens mij. 

15 mei 2023
Door: MIJNLEUVEN

Klaas Verwimp

muziek & podium, street art
016 27 28 21