OPEK

28 april 2016
Door: MIJNLEUVEN
OPEK

OPEK, wat is dat nu eigenlijk? In één zin: een grote verzamelplaats voor verschillende culturele verenigingen. Bovendien is OPEK ook gekend om zijn unieke locatie: een oud douanegebouw aan de Vaartkom dat onlangs volledig gerenoveerd werd en onderdak voorziet aan 7 Leuvense culturele organisaties. Een hele mondvol! En daarom geven we jullie even een overzicht. De bekendste ‘bewoner’ is Braakland/Zhebuilding, een muziektheatergezelschap met nationale roem.

Daarnaast heb je ook fABULEUS, het dans- en theatergezelschap dat jongeren de kans geeft om op een professionele manier met theater en dans aan de slag te gaan. Jaarlijks spelen deze twee gezelschappen een tiental stukken, goed voor meer dan 200 opvoeringen.

Maar in OPEK zijn er ook kleinere groepen zoals Artforum en Mooss (die kunst en cultuur naar jongeren willen brengen) , WiSPER (met workshops rond kunst en cultuur), de hogeschool voor wetenschap en kunst (Lemmens Drama) en 30CC (met het sociaal-artistiek project De FactorY).

www.opek.be

WOW
OPEK bouwde een theaterzaal die volledig uit stro en leem gemaakt werd. (= goede isolatie)

ADRES
Vaartkom 4, 3000 Leuven Naamsestraat 96, 3000 Leuven

TIP
OPEK organiseert regelmatig leuke festivalletjes (denk maar aan VAART). Absoluut de moeite waard! En als je dan toch terplekke bent, steek dan zeker je hoofd eens binnen bij het nieuwe OPEKcafé.

28 april 2016
Door: MIJNLEUVEN