Cultuur

Op cultureel avontuur in Leuven

13 februari 2023
Door: MIJNLEUVEN
Mediacrew'er Hadewych gidst je door het culturele aanbod in februari

Een nieuwe maand staat automatisch gelijk aan nieuwe culturele evenementen in onze geliefde stad. In dit artikel geef ik je 5 tips om februari door te komen. Neem alvast een pen en papier bij de hand!

Tekst: Hadewych Vandekerckhove

Muziek

Jam sessions @ OPEK

Speel je een instrument of maak je op een andere manier graag muziek? Dan is een Jam session de ideale manier van ontspanning. In een sessie wordt je begeleid om je expressieve zelf helemaal te kunnen uiten. Vanaf 17 februari kun je op regelmatige basis gratis jammen in OPEK. Lees er meer over op de website van WISPER.

Cool festival @ Depot

Op donderdag 23 februari wordt het startschot gegeven van een cultureel festival van verschillende stijlen zoals jazz, hiphop, funk, soul en afrobeat. Op de website van Het Depot kun je de verschillende artiesten ontdekken en hun speeldata.


Film & theater

After Sun - Charlotte Wells @ Cinema ZED

Nee, ik heb het niet over de crème die je smeert na een hele dag zonnebaden, maar over de debuutfilm van Charlotte Wells. In de film volgen we Sophie en haar vader. De vader van Sofie worstelt met zijn donkere kant terwijl Sophie aan de start van haar pubertijd staat. 20 jaar later probeert Sophie haar vader te begrijpen. Info en tickets op de website van Cinema ZED.

Groupe Diane @ OPEK

Helemaal fan van de nieuwe serie op één: 1985? Dan is deze theatervoorstelling ideaal voor jou. Op verschillende data kun je in OPEK terecht voor een verhaal dat zich afspeelt in de jaren 80, een periode getekend door oorlog, crisis, indexsprongen, … kortom: getekend door een donkere periode. Info en tickets vind je op de website van 30CC.

Kunst

Go tell it to the mountains. Reflecties op beeldende therapie @ KADOC – KUL

Deze tentoonstelling geeft je een heel ander beeld over de psychiatrische zorg en de beeldende therapie. Verschillende kunstenaars die wel of geen ervaring hebben met de psychiatrische zorg lieten zich inspireren door tekeningen van de beeldende therapie om hun eigen kunst te maken. Tot 17 februari kun je deze unieke tentoonstelling gaan bezichtigen. Meer info vind je op de website van KADOC - KUL.


13 februari 2023
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69