Sport

Ontdek urban sports in Leuven

21 juni 2024
Door: MIJNLEUVEN
Ontdek waar jij kan gaan sporten in Leuven.

Het Belgische kwakkelweer loopt stilaan op zijn eind en de zomer is eindelijk daar! Het zou dus nogal zonde zijn om een hele dag binnen te blijven zitten, niet? Daarom sloegen Stad Leuven en de Europese Unie de handen in elkaar om te investeren in plekken en activiteiten waar jongeren urban sports kunnen beoefenen. Wij geven je hieronder 5 tips die trouwens allemaal volledig gratis zijn.

Tekst: Kobe Rombouts

Green Court, Hoornplein 3000 Leuven

Oefen je beste dunks, lay-ups en dribbles op dit gezellig basketbalveld in Leuven of kom er een match spelen met vrienden! Wie graag nog wat bijleert over streetbasketbal kan vanaf 24 mei terecht voor sessies waarin coaches van Leuven Bears en Fenics je de kneepjes van het vak leren. 

Skatepark Philipssite, Philipssite 3001 Heverlee

Dit skatepark aan Sportoase is al jarenlang een vaste waarde voor iedereen die zich graag uitleeft op een skateboard, step, BMX, … Ook leuk om te weten: er worden regelmatig skatesessies, -kampen en -wedstrijden georganiseerd!

Foto: Wietse Thomas

Barpark Philipssite, Philipssite 3001 Heverlee

Ook te vinden in de Pihilipssite: een park met baren waar je Calisthenics kan beoefenen. Tijdens deze sport focus je je op het vergroten van je spierkracht, -massa, mobiliteit, flexibiliteit en uithoudingsvermogen door middel van verschillende oefeningen. Duwen, trekken, springen, zwaaien of buigen: het komt allemaal aan bod! Geïnteresseerd? Van 23 mei tot 27 juni organiseren de coaches van BAR-CODE er elke week een gratis workshop Calisthenics.

Urban Sports Park, Verbroederingsstraat 3012 Wilsele

De naam zegt het zelf al: dit park in Wilsele is er speciaal gekomen om volop urban sports in uit te oefenen. Er is een skatepark te vinden, maar ook evengoed een circuit waar je met je BMX, mountainbike en step aan de slag kan. Tenslotte is er ook een heuse parkourzone waar je je kan uitleven! Eén keer per maand wordt er ook een ‘Urban Jam Session’ georganiseerd, waar je onder begeleiding één van de sporten kan uitproberen.

Foto: Robin Jacques, Rosine Pittevils

Urban Sports Festival

Op 29 juni wordt de zomervakantie met een knaller geopend op het Urban Sports Park. Tussen 14u en 20u zijn er initiaties skaten, BMX'en, parkour... en optreden van COI, Fred Gata, Moene Peeters en nog veel anderen. Het beste van al? Het festival is helemaal gratis! 
Alle info vind je op de website.

Wil je zien wat er allemaal georganiseerd wordt rond urban sports deze zomer check dan de website.
21 juni 2024
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69