Lifestyle

Netflix Top 10

25 november 2020
Door: MIJNLEUVEN
Onze recensent Amélie (18) verzamelde 10 topseries en topfilms op Netflix om te bingen in deze donkere maanden.

The get down  ☆☆☆☆☆

Groovy vibes verzekerd bij deze serie! Het verhaal speelt zich af in de Bronx van de jaren 70, waar een bloeiperiode van hip-hop, disco en funk voor de deur stond. De storyline volgt de vriendengroep van Zeke, een jonge dichter die hoopt een echte hip-hopartiest te worden. Muziek speelt dus zeker en vast een grote rol in deze serie, maar ook de liefhebbers van romantiek, drama en actie komen hier zeker aan hun trekken!

 

Big mouth ☆☆☆☆

Als je eens zin hebt écht te lachen is deze serie perfect voor jou! Big Mouth gaat over de wondere wereld van de puberteit. Hormoonmonsters, natte dromen en maandstonden, hoofdpersonages Andrew en Nick maken het allemaal op een hilarische manier mee. Een enorme aanrader om eens lekker te ontspannen na een stressvol dagje.

 

Lion ☆☆☆☆☆

Een van mijn lievelingsfilms!  Deze ontroerende film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, spaart niemand van traantjes. Het verhaal gaat over Saroo, een Indisch jongetje dat verloren loopt en zo uiteindelijk beland bij een Australisch adoptiegezin. Als volwassene begint hij aan een lange zoektocht om zijn biologische ouders terug te vinden, maar dat niet zonder heel wat obstakels. Ideaal voor een ontspannende avond, maar vergeet je zakdoeken niet!

 

Pose ☆☆☆☆

Pose is een briljante serie over de New Yorkse ballroom scene van de jaren 80. Vol met heerlijke choreografieën, prachtige kostuums en kunstzinnige beelden, maar ook de iets hevigere thema’s zoals de aidscrisis, lgbtq+-rechten en dakloosheid worden uitgebreid aangekaart. Een grote aanrader voor de fans van Euphoria!

 

Dolemite is my name ☆☆☆☆☆

Deze biografische komedie vertelt het verhaal van de iconische zanger Rudy Ray Moore. Met Los Angeles in de jaren 70 als achtergrond, heerlijke kostuums en smakelijke grappen, tovert Eddie Murphy ongetwijfeld een glimlach op je gezicht!

 

Girls incarcerated ☆☆☆

Orange is the new black, maar dan in het echt! Deze docu-serie volgt het leven van enkele tienermeisjes in jeugdgevangenissen. Twee seizoenen kijkplezier vol drama, emotie en ontroering, zeker de moeite waard!

 

I am a killer ☆☆☆

Nog eentje voor de true crimeliefhebbers! Elke aflevering krijg je het verhaal te horen van een deathrow gevangene*. Interviews met de moordenaar zelf, familieleden van het slachtoffer én van de dader schetsen je het, soms wat tegenstrijdige, verhaal van alle kanten. Enorm leuk voor degenen die graag eens detective spelen, want het is vaak heel moeilijk om uit te zoeken wie er de waarheid spreekt. Rillingen verzekerd!

*gevangenen die veroordeeld zijn tot de doodstraf

 

Peaky blinders ☆☆☆☆☆

Lekker cliché, maar oh-zo goed, deze parel mocht niet van het lijstje ontbreken!  Peaky blinders speelt zich af in het Birmingham van de jaren twintig, waar de Shelby’s, een criminele familie, voor heel wat opschudding zorgen. Van moordaanslagen tot het saboteren van paardenracen, ze doen het allemaal!

 

The Great Gatsby ☆☆☆☆

Deze film is gebaseerd op een van mijn favoriete boeken, dus goed is hij sowieso! Het verhaal gaat over de jonge Nick Carraway die toevallig de mysterieuze Jay Gatsby, die uiteindelijk met de meeste screentime gaat lopen, als buurman krijgt. Naarmate de film vordert krijgen we meer en meer inzicht in de spannende intrige tussen Gatsby en de charmante Daisy, de betekenis van ‘het groene licht’ en nog heel wat meer! Ook de heerlijke sfeer van de roaring twenties valt niet te vergeten, topfilm!

 

Sweeney Todd ☆☆☆☆☆

Met Tim Burton als regisseur én met Johnny Depp en Helena Bonham Carter als de hoofdrollen, kan je sowieso al niet misgaan, maar het verhaal maakt de film, uiteraard, extra leuk! Sweeney Todd gaat over het wraakcomplot van een kapper, die mannen vermoordt tijdens hun kappersbeurt, en een bakkerin die daarna de lijken omtovert tot taartjes. Klinkt luguber, en dat is het ook, maar de enorme portie humor en muziek valt ook niet te negeren! Een niet te missen film voor alle musical- en horrorliefhebbers!

 


25 november 2020
Door: MIJNLEUVEN