Buitenland

Legendarische topvakantie, here we come!

8 juni 2016
Door: MIJNLEUVEN | Foto's: MIJNLEUVEN
Tips & tricks voor een topvakantie.

Blote benen, lekkere ijsjes en zalig zwoele dagen én nachten: de zomer hangt in de lucht! En met de vakantie in aantocht, worden de vooruitzichten alleen maar beter. Alleen: hoe vul je die lange vakantie? Waar ga je naartoe en wat valt er - binnen ieders budget - te beleven? Wij zochten het voor jou uit!

Bedankt: Camille, Nathalie, Sitse, Pommeline, Camille, Lize-lore, Margot, Sophie, Jard, Ines, Alyah en Aissa van het 5de jaar humane wetenschappen van het Sancta Maria Leuven
Begeleiding: Johanna Laurent

WHY AIN’T U CITYTRIPPIN’?
Heb je nood aan afleiding en kriebelt het om een nieuwe stad te ontdekken? Dan moet jij deze zomer absoluut op citytrip. “Een citytrip, dat is toch ontzettend duur?!”, horen we je al paniekerig roepen. Niet met deze tips en tricks.

 • Kies niet voor de gemakkelijkste weg. Een reisbureau binnenstappen en een kant-en-klare citytrip boeken is gemakkelijk, maar niet meteen goedkoop. Wie snel zijn weg vindt op het internet en zelf wat rondsurft en vergelijkt, doet sowieso de beste deal.
 • Betaal heen-en-terugtickets apart. Veel voordeliger dan meteen een retourtje boeken.
 • De luchthavens van Zaventem en Charleroi liggen misschien het dichtst bij huis, kijk toch verder dan je neus lang is. Vaak zijn tickets veel goedkoper als je vanuit Frankrijk of Nederland vliegt.
 • Keuzestress? Kijk dan gewoon wat de goedkoopste bestemmingen zijn. Bij Ryanair zijn dat Milaan, Rome en Valencia. Wil je naar de nieuwste hotspots? Manchester, Rotterdam en Dublin zijn volgens Lonely Planet the place to be dit jaar.

DESTINATION UNKNOWN
Zeg het gerust zoals het is: een tot in de puntjes geplande reis is voor mietjes. Kick jij op avontuur en hou je van verrassingen? Dan zijn deze reisformules echt iets voor jou.

 • De website srprs.me is de ultieme oplossing voor avonturiers. Zonder te weten waar je naartoe gaat, regelen zij voor jou een vlucht voor een degelijke prijs. Waar je heen gaat, ontdek je pas vlak voor je vertrek. Je kan je verwachten aan degelijke accommodatie en een rugzak vol herinneringen.
 • Reisorganisatie Joker is een krak in avontuurreizen. Hierbij kan je kiezen voor groepsreizen of individuele reizen, al dan niet met spannende activiteiten zoals raften of een trekking. De vakanties zijn iets prijziger dan normaal, maar alles is inbegrepen in de prijs. En op een topervaring staat geen prijs, toch?
 • Zin om echt helemaal gek te doen? Ga dan gewoon naar de luchthaven en vraag naar overgebleven tickets. Die tik je last minute voor een prikje op de kop. Je zal je koffer op goed geluk moeten pakken.

OOK THUIS VALT ER WAT TE BELEUVEN
Zin om een toffe zomer te beleven maar krap bij kas? Blijf dan gewoon in Leuven! Er zijn talloze activiteiten voor jongeren. Van kanovaren op de Dijle tot lasershooten. Alles is mogelijk!

 • Avonturiers kunnen in de Leuvense bossen terecht voor lasershooten. Het grote voordeel van deze activiteit is dat je met een grote groep vrienden kan genieten. Er is sinds kort zelfs een variant die de ‘Hunger Games’ heet! Nog energie na deze activiteit? Ga kanovaren op de Dijle. Je komt na een fantastische tocht uit op het Arenbergkasteel. Van daaruit kan je met de fiets, al dan niet gegidst, de omgeving verkennen.
 • Wie liever in de zon van een lekker hapje of drankje geniet, trekt best naar De Werf, de Oude Markt of OPEK. Vanuit OPEK krijg je het prachtige uitzicht op de vaart er gratis bij.
 • Festivalgangers schrijven ‘Het Groot Verlof’ dan weer best in hun agenda. Tijdens ‘Het Groot Verlof’ kan je genieten van de beroemde Beleuvenissen, Hapje-Tapje en Half Oogst. Ook Habitat festival en de Meiboomplanting zijn aanraders.

BACK TO NATURE
Vind je feesten in Ibiza ook zo 2015? Dan is een natuurvakantie het ideale alternatief.

 • Wildkampeerders kunnen zowel in België als in de rest van Europa terecht. In België zijn er o.a. wildkampeerplekjes beschikbaar in de Ardennen en de Antwerpse Kempen. Alle verborgen pareltjes vind je op de website www.wegwijzer.be. Heb je België intussen al wel gezien? Trek dan naar Finland, Groenland, Noorwegen, Polen of Schotland. Een paradijs voor wildkampeerders.
 • Hou je van natuur, maar slaap je toch liever in een echt bed? Dan is een jeugdherberg hét alternatief. Goedkoper en in elk land te vinden. Je kan alleen gaan, in groep of zelfs met de hele klas. Surf voor meer info naar www.jeugdherbergen.be.
 • Een laatste gouden tip is Geocaching. Een spel waarmee je met een gps overal te wereld op zoek gaat naar zogenaamde caches. De ideale manier om onbekende plekjes te ontdekken. Op de website van mijnLeuven vind je een heel artikel dat aan dit fenomeen gewijd is.

LET’S GO TO THE BEACH
De vakantie die nooit verveelt, is ongetwijfeld de strandvakantie. Staan je ouders niet meteen te springen om je naar de Spaanse of Griekse stranden te laten vertrekken? Neem dan gewoon deel aan een van de vele jongerenkampen die georganiseerd worden. Pret verzekerd!

 • BoardX staat bekend voor zijn surfkampen in Berria of Zarautz. Wie tussen de 13 en de 18 jaar is, kan mee. De prijzen verschillen van kamp tot kamp, maar hangen telkens rond de € 300. Meestal is de laatste week de voordeligste.
 • Wie ouder is dan 16 kan op stap met Jongerentravel. Zij bieden een brede waaier van bestemmingen aan. Denk aan Spanje, Griekenland, Kroatië of Mallorca. De prijzen verschillend sterk, afhankelijk of je met het vliegtuig of de auto reist of in een hotel of appartement verblijft.
 • Laten je ouders je niet graag gaan, overtuig hen dan met een CLIP taalvakantie. Je kan op strandvakantie naar Marokko, op cruise naar de Middellandse Zee of gaan chillen in Malta. Bedoeling is wel dat je enkel Frans of Engels spreekt. Geef toe, geen al te grote ramp als je in ruil een zalige vakantie krijgt!
8 juni 2016
Door: MIJNLEUVEN | Foto's: MIJNLEUVEN