Leerlingen steken toiletten in een nieuw jasje

21 juni 2016
Door: MIJNLEUVEN
Don Bosco Groenveld pimpt wc-deuren

Leerlingen en leerkrachten vinden de toiletten op school niet oké? Dan komt mijnLeuven to the rescue. De leerlingen van het 3de jaar Publiciteit en etalage van Don Bosco Groenveld pimpten de wc-deuren om zo van de schooltoiletten een aangenamere plek te maken. Ze ontwierpen beelden om anderen aan te moedigen om de toiletten proper te houden en het roken er te ontmoedigen.

BEDANKT: ROSIE, BRITTNEY, WOLF, ILANA, PRISCILLIA, SOFIAN, CHENDO, CHEIMA, JORDAN, JARKO EN ARNO VAN 3PE VAN DON BOSCO GROENVELD.

BEGELEIDING: PIETER STEPPE

  • ROSIE:
“Ik heb gekozen voor een gebodsbord met een propere wc. Nu zijn vaak de toiletpot en de grond vuil, vergeten mensen door te spoelen en stinkt het er altijd. Ik hoop dat deze tekening helpt om de wc proper te houden. Zoals andere ruimtes, thuis of op school, moet het toilet proper, warm en gezellig zijn. Enkel zo is het leuk om naar de wc te gaan.”
  • ILANA & PRISCILLIA:
“Stiekem wordt er veel gerookt in de toiletten. Daarom willen we graag de gevaren van roken tonen. Wij hebben een hart getekend waarin sigaretten steken. Zo benadrukken we dat ook je hart en bloedvaten gevolgen dragen van roken. Wij hopen dat de leerlingen zo bang worden en niet gaan roken.  • BRITTNEY:
“Omdat ik retrodingen leuk vind, heb ik voor een tekening gekozen van pin-up op een grote wc-pot. Op deze manier wil ik van de wc ook een mooie plek maken en zo hoop ik dat de anderen meer aandacht zullen hebben voor het proper houden van het toilet.”


  • CHENDO EN CHEIMA:
“De sigarettengeur op de wc’s is echt een probleem. Daarom hebben wij een collage gemaakt van verschillende antirookcampagnes met akelige beelden over roken. Om het effect te versterken, hebben we er ook een spiegel bij geplakt zodat de rokende leerlingen kunnen verschieten van hun spiegelbeeld.


  • SOFIAN:
“Omdat de wc’s op school zo vies zijn, ga ik er helemaal niet graag naartoe. Om hier iets aan te doen, teken ik het herkenbare ‘Keep calm & keep the toilets clean’ op de deur. Ik ben er zeker van dat onze tekeningen zullen zorgen voor aangenamere wc’s.”
  • JORDAN EN ARNO:
“Op het internet kwamen we een tekening van Keith Haring tegen waarbij een mannetje een stok breekt op zijn been. We kwamen snel op het idee om die stok te vervangen door een sigaret. Wij zijn erg tevreden van het resultaat!”


  • WOLF:
“Ik tover deze deur om tot een computerspelletje waarbij je het bekende drolletje van Facebook in de pot moet laten terecht komen en dan doorspoelen. Ik geloof dat deze grappige tekening effect gaat hebben, want ik ga echt niet graag naar de wc op school.”
  • JARKO:
“Ik vond het heel fijn en leerrijk om de deuren van de wc’s te mogen schilderen. Het is leuk om eens iets anders te doen en om te werken op groot formaat.”
21 juni 2016
Door: MIJNLEUVEN