Lifestyle

Kessellove

16 september 2020
Door: MIJNLEUVEN
Nieuwe hit op Instagram: de meme-account 'Kessellove'. Memes over Kessel-Lo, wie zit daar achter? De bedenker wenst anoniem te blijven, maar was toch bereid een interview te doen met MIJNLEUVEN.

Hoe ben je op het idee gekomen om een meme-pagina over Kessel-Lo te beginnen?

"Ik ben begonnen met verschillende stock-afbeeldingen te zoeken van mensen. Daar verzinde ik dan een verhaaltje bij in de stijl van Humans Of New York. Een beetje in het belachelijke getrokken door stereotiepe mensen te beschrijven. Maar toen kreeg ik een berichtje van de oprichter van 'Dansaertvlamingen', in de aard van: "gij kunt niet voor uzelf nadenken!" en "heel origineel, hoor!" Ik kende de pagina niet, maar inderdaad, het was exact hetzelfde concept. Een beetje jammer. Maar ik zei: "ik doe dit Leuven, jij in Brussel. Ik zie het nut van die rivaliteit niet in. Ik zou zelfs liever een collab doen!" Maar daar heeft ze niet meer op gereageerd. Dat terzijde, blijft 'Dansaertvlamingen' wel een supergrappige pagina."

"Maar dus: ik had altijd zin om een meme-pagina te beginnen. Als ik iets ga drinken in Hal 5 of inkopen doe in de Food Hub met mijn vriendin - ik ga dus zelf ook naar al die plaatsen! -  dan loeren wij wel graag naar mensen. Na een tijd herken je die stereotypes. In het begin had ik maar drie of vier likes van mensen die wisten dat ik het was. De sneeuwbal is echt pas beginnen rollen met het 'Kessel-Lo mama starterpack'. Ie-de-reen kent wel zo iemand. Dat heeft gezorgd voor herkenbare humor en mensen begonnen elkaar te taggen. 

De vraag die iedereen bezighoudt: wie is de bedenker van Kessellove? 

"Ik wil dit graag anoniem doen, aangezien het over Kessel-Lo gaat, niet over mij als persoon. Of stel dat er mensen echt niet kunnen lachen met een bepaalde meme, dan wil ik niet dat die met fakkels en hooivorken aan mijn deur gaan staan. Dat zou niet zo chill zijn."Wat is dan een stereotype inwoner van Kessel-Lo?

"Je hebt meerdere stereotypes. Als eerste heb je het echte mamaatje tussen de 30 en 45, die een creatief sociologisch diploma heeft waar ze eigenlijk niets mee doet. Ze staat halftijds in het onderwijs en heeft natuurlijk een bakfiets waar ze alle kinderen in steekt. Ze woont in een huis met een geveltuin, ze drinkt graag Almdudler en komt graag een rosétje drinken aan Hal 5. Dan heb je de tiener, die oversized kleren draagt alsof ze net uit bed komen, dragen dikke Fila's, gaan uit in Stelplaats, luisteren naar eclectische funk en studeren allemaal aan de VUB. Vervolgens heb je nog het jonge koppeltje dat net een rijhuis  heeft gekocht, half betaald door de ouders. Ze hebben nog net een wereldreis gemaakt en een half jaar later zijn ze ineens verloofd. Ik kan er zo nog wel een paar bedenken als ik buiten zit. Het komt gewoon binnen op het moment zelf."Kan je ook zo'n pagina over Heverlee of Wilsele maken?

"Heverlee misschien wel. Ik heb er niet echt feeling mee. Maar als er mensen zijn die het willen doen, dan ga ik hier niet de Dansaertvlaming uithangen en zeggen dat ik het heb uitgevonden. Dus doe maar gerust. En dan kunnen we misschien samenwerken."

Krijg je ook negatieve reacties?

"Tot nu toe zijn alle reacties positief. Mensen moeten ermee lachen, taggen elkaar... Ik ben blij dat het aanslaat. Ik heb voorlopig nog niemand tegen de schenen gestampt."

Ga je nog uitbreiden in de toekomst?

"Absoluut niet. Ik doe dat puur in mijn vrije tijd. Het is niet de bedoeling dat ik merchandise ga maken en er geld mee ga verdienen. Tenzij dat al mijn volgers daar ineens om vragen, maar ik denk niet dat iemand daar op zit te wachten. Mensen willen gewoon met iets lachen als ze hun Instagram open doen. Da's misschien nog het echte doel van Kessellove: mensen iets herkenbaar laten zien en daar om laten lachen."

Ten slotte: ben je zelf ook een stereotype?

"Absoluut. Dus in de eerste plaats is het zelfspot. Ik lach graag met mezelf en Kessellove is daar ideaal voor."Volg kessellove op Instagram via www.instagram.com/kessellove/


16 september 2020
Door: MIJNLEUVEN