Cultuur
Jonge doeners

Jammin' with Fonske - Get to know the artists!

24 juni 2022
Door: MIJNLEUVEN
Jammin’ with Fonske, the place to be om op een woensdagnamiddag met je vrienden te genieten van een examenloze, zalige sfeer en nieuwe muziek te ontdekken op het Rector de Somerplein.

Get to know de artiesten die komen optreden op woensdag 29 juni, dankzij dit voorproevertje!


Om 13u speelt RUIS

Hoe zijn jullie in de muziekwereld belandt?

RUIS: "Wij zijn allemaal in de muziekwereld beland dankzij onze ouders: elk van ons heeft wel minstens één ouder die ook muziek speelt/speelde."

Hoeveel podiumervaring hebben jullie al?

RUIS: "We hebben nog niet zo veel podiumervaring. Ella heeft al wat meer ervaring dankzij haar solo-optredens en Staf heeft vroeger, toen hij jong was, ook een paar keer met zijn ouders op een podium gestaan.
Samen hebben we nog maar twee keer opgetreden."

Wie is jullie grootste inspiratie?

RUIS: "Iedereen heeft zijn eigen inspiratiebron, maar dat zorgt er ook voor dat wij onze muziek unieker kunnen maken dankzij de verschillende ideeën van onze verschillende inspiratiebronnen."

Wat is jullie droomlocatie om eens op te treden?

RUIS: "Onze droomlocatie is de Ancienne Belgique. We weten dat het wat ver gezocht is, maar dat maakt niet uit, want we zijn wel ambitieus. Als we ons meer focussen op het producen van onze eigen muziek, kunnen we alle kanten op. De eerste stap is om naam te maken in Leuven, en wie weet, is Brussel al de volgende stap. Dat zou geweldig zijn!"   


Vanaf 13u30 hoor je VERO. Ze wordt begeleid door de pianist Mathijs

Hoe zijn jullie in de muziekwereld belandt?

Veronika: "Ik droomde er altijd al van om op een echt podium te zingen en in 2019 heb ik die droom waargemaakt bij the Voice Kids van Vlaanderen. Hier ben ik tot in de finale geraakt met de song ‘I Will Always Love You’ van Withney Houston."

Mathijs: "Dankzij online video’s van mensen die piano speelden. Zij inspireerde me om ook dit instrument te beoefenen!"
Hoeveel podiumervaring hebben jullie al?

Veronika: "De meeste podiumervaring heb ik opgedaan tijdens The Voice Kids van Vlaanderen. Daarnaast heb ik ook een klein optreden gegeven bij Café Paradox."

Mathijs: "Ik heb al drie keer een openbaar examen gehad en af en toe speel ik een beetje op de piano van de bib van Leuven."

Wie is jullie grootste inspiratie?

Veronika: "Sinds kleins af aan kijk ik op naar Whitney Houston en Mariah Carey, maar ook Ariana Grande inspireert me!"

Mathijs: "Mijn pianoleerkracht en Ludovico Einaudi."

Wat is jullie droomlocatie om eens op te treden?

Veronika: "Het Sportpaleis en Madison Square Garden."

Mathijs: "Ik wil graag eens spelen in een grote open tuin met een gazebo octagon."


Je kan komen viben op Cococold om 14u30

Hoe ben jij in de muziekwereld belandt?

Cocogold: "Ik vond muziek altijd al fascinerend sinds ik kind was, dus ik wist dat ik muzikant zou worden. In veel landen heb je niet zo veel kansen voor jonge muzikanten zoals ik, maar toen ik hier aankwam, vond ik bij BURn aansluiting en boden ze me gratis rapsessies aan. Sindsdien ben ik serieus met muziek begonnen."

Hoeveel podiumervaring heb je al?

Cocogold: "Ik heb tot nu toe al vijf keer op een podium gestaan."

Wie is jouw grootste inspiratie?

Cocogold: "Mijn inspiratie haal ik uit veel verschillende artiesten, want mijn eigen muziek is ook heel divers. Als ik één iemand moet zeggen, is het wel JUICE WRLD."

Wat is jouw droomlocatie om eens op te treden?

Cocogold: "Rock Werchter! Of op Rolling Loud of Lollapalooza."


Een knaller van een afsluiter krijg je om 15u met Wisdumb

Hoe zijn jullie in de muziekwereld belandt?

Wisdumb: "Thomas, de huidige drummer van de band, is eigenlijk opgegroeid met een piano. Omdat de band nog een drummer zocht, heeft hij zichzelf via YouTube video’s het drummen aangeleerd. Ook Lander, die met het idee kwam om een band op te richten, heeft op zichzelf elektrische gitaar leren spelen. Kasper daarentegen kreeg de basgitaar met de paplepel mee en ook bij Maarten zit het tokkelen op de akoestische gitaar al van kleins af aan in de vingers."


Hoeveel podiumervaring hebben jullie al?

Wisdumb: "Nog niet zo heel veel, maar we hebben al enkele keren op onze school Salco opgetreden. We willen meer op podia spelen, maar dat is er nog niet van gekomen door corona. Nu willen we groeien, naamsbekendheid creëren en meer spelen!"

Wie is jullie grootste inspiratie?

Wisdumb: "We hebben allemaal nogal een verschillende muzieksmaak, maar iedereen van ons vindt Muse goed. Het rock-genre is onze algemene deler!"

Wat is jullie droomlocatie om eens op te treden?

Wisdumb: "Rock Werchter lijkt ons super cool!" 


Ben je helemaal warm geworden om te komen genieten van deze artiesten? Neem snel een kijkje op het Facebook-evenement! See you there…

24 juni 2022
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69