Lifestyle
Jonge doeners

In de vitrine

21 maart 2022
Door: MIJNLEUVEN
Op 30 maart gaat In De Vitrine van start in Leuven: een samenwerking tussen MIJNLEUVEN en Liefst Leuven waarbij 10 jonge Leuvense ondernemers hun producten tentoonstellen in de etalage van 10 winkels in het Leuvense handelscentrum.

Zo kunnen de jonge starters een eerste keer experimenteren in een fysieke verkoopruimte en stellen ze zichzelf en hun producten voors aan het Leuvense shoppubliek. Nieuwsgierig naar alle jonge Leuvense starters die deelnemen aan In De Vitrine? Leer ze hieronder kennen! In de deelnemende winkels vind je flyers met daarop het volledige ‘In De Vitrine’-shopparcours.


Esther De Vos - meubels uit staal

Handgemaakte meubels door Esther De Vos, een duurzaam proces van schets tot afgewerkt product. In elk ontwerp voel je de eigenheid van Esther De Vos. Ze combineert staal vaak met andere materialen zoals figuurglas en textiel. Haar ontwerpen stralen stuk voor stuk eenvoud uit waardoor ze in elke omgeving tot hun recht kunnen komen. Als multi-getalenteerde ontwerper bedenkt, schetst, last en maakt Esther haar eigen ontwerpen tot unieke afgewerkte stukken. Naast een eigen collectie, ontwerpt en creëert Esther De Vos voornamelijk meubels en interieurobjecten op maat van de klant.

Esther De Vos @ Loncin
Esther De Vos Design - meubels uit staal
www.estherdevos.be
Loncin, Diestsestraat 242


Mentha x Piperita (Aline Gielis)

Aline is gediplomeerd herboriste, gelooft in de kracht van de natuur en is in de ban van geneeskrachtige planten en kruiden. In haar workshops leert ze je eigen natuurlijke geneeskrachtige middeltjes maken tegen dagdagelijkse kwaaltjes, of verzorgingsproducten voor je baby of gezin met 100% natuurlijke ingrediënten. In Studio Strick. vindt je haar biologische kruideninfusies ter ondersteuning van je lichaam.

Mentha X Piperita @ Studio Strick.
Aline Gielis - herboriste
www.mentha-piperita.com
Studio Strick., Diestsestraat 174Baroudeur (Noémie Luyts, Charlotte Vander Stichele & Jens Hendrickx) - wielerkledij

Noémie, Charlotte & Jens, een trio met een hart voor fietsen en ondernemen, vonden het huidige aanbod van fietskledij te eenzijdig en startten hun eigen fietskledijmerk. Met hun merk Baroudeur willen ze fietsen toegankelijker, betaalbaarder en eigentijdser maken.

Baroudeur @ Vaude
Noémie Luyts, Charlotte Vander Stichele & Jens Hendrickx - wielerkledij
www.baroudeurcycling.be
Vaude, Diestsestraat 168


Smoll - The kind knits voor kids (Karmien Nys) - circulaire kindertruien

Karmien maakt in haar eigen atelier kindertruien voor kinderen tussen 0 en 6 jaar. De gebruikte stoffen bevatten 100% natuurlijk vezels uit Italië en via een circulair systeem probeert ze haar steentje bij te dragen aan de natuur.

Smoll – The kind knits for kids @ Bobbie
Karmien Nys – circulaire kindertruien
instagram.com/smoll.thekindknits
Bobbie, Vaartstraat 16


Zus & Zak (Elien Vrebos) - lederwaren

Elien en haar zus maken unieke duurzame accessoires en handtassen uit leer en ander duurzaam materiaal. Alles wordt handgemaakt in Herent en in hun collectie vind je ook portefeuilles, laptoptassen en brillendozen.

Zus & Zak @ Mixte
Elien Vrebos – lederwaren
instagram.com/zusenzak
Mixte, Mechelsestraat 39


Golden Hour (Josefien Smet) - organische welzijnspoeders

Josefien, beter gekend onder haar alter ego Yosogreen, ontwikkelde een lijn plantaardige wellnesspoeders, 100% puur en duurzaam geproduceerd in België. De poeders zijn bedoeld om van te genieten bij je dagelijkse wellnessrituelen door ze te mengen met je favoriete drankjes, snacks en gerechten.

Golden Hour @ Tenue Preferée
Josefien Smet – organische welzijnspoeders
www.goldenhour.be
Tenue Preferée, Mechelsestraat 47
SIRE. (Silke Reyntjens) - illustrator

Onder de artiestennaam SIRE verenigt Silke haar liefde voor illustratie, grafisch ontwerp en fotografie. In haar vrij werk grijpt Silke graag terug naar haar studies Kunstwetenschappen, waarbij ze de perceptie van vrouwelijk naakt doorheen de Westerse kunstgeschiedenis in vraag stelt.

SIRE @ Het Besloten Land
Silke Reyntjens – illustrator
www.silkereyntjens.be
Het besloten Land, Parijsstraat 16
NGOPI (Dick Wynendaele) – future proof koffie

Dick zette zijn schouders onder het sociaal project Ngopi, waarbij hij fairtrade koffie naar België brengt. Zijn filosofie is gestoeld op 100% transparantie en traceerbaarheid en helpt graag progressieve KMO’s bij het omkeren van hun koffie-mentaliteit.

NGOPI @ Chocolaterie Raets-Putseys
Dick Wynendaele – future proof koffie
www.ngopi.be
Raets-Putseys, Leopold Vanderkelenstraat 24

Roggeband (Lisa Roggeband) - keramiek

Lisa startte met tekenen, schilderen en beeldhouwen, maar heeft nu haar creatief hart verloren aan keramiek. Ze maakt zowel gebruiksvoorwerpen zoals vazen en potjes, als artistieke sculpturen als decoratie.

Roggeband @ Kokoro
Lisa Roggeband – keramiek
www.roggeband.be
Kokoro, Bondgenotenlaan 129


Tom Spoon (Tom Vanleenhove) - deugnieterij

Deugnieterij verkopen, Tom kan het. Zijn amusante leuzes op stickers, muurtegels en gehaakte wandschilderijtjes doen iedereen stiekem gniffelen.

Tom Spoon @ Thrashlife
Tom Vanleenhove – deugenieterij
tomspoon.com
Thrashlife, Dirk Boutslaan 21


Je vind alle info over In De Vitrine terug op ons Facebookevent.

21 maart 2022
Door: MIJNLEUVEN