Lifestyle

Help, ik vind geen gala outfit!?

13 juni 2023
Door: MIJNLEUVEN
Nog op zoek naar de perfecte outfit voor het galabal? Leda en Hannah helpen je op weg!

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat het voor de 6de jaars hoog tijd is voor een galabal en een proclamatie! Wat als je een gala outfit wil kopen, maar je niet weet hoe je daar aan moet beginnen? Wij gingen speciaal voor jullie op missie om opties te passen. We zochten naar winkels en kledingmerken die voldeden aan onze doelstellingen. Onze tips zijn gebaseerd op prijs, kwaliteit en duurzaamheid, variëteit en genderneutraliteit. Het was geen makkelijke opgave, maar hier vind je onze top vier winkels op een rijtje. 

Tekst & foto's: Hannah Decock & Leda Broekhoven

Riot

De eerste winkel waar je het best langs passeert met een low-budget en wat hippe, genderneutrale kleren, is de Riot op de Diestsestraat. Hier kan er eindeloos gemixt en gematcht worden. Maar als je naar traditionelere gala outfits op zoek bent, zullen jouw wensen hier niet meteen vervuld worden. Wat echter wel een groot pluspunt is, is dat alle kleren in de Riot tweedehands zijn. Dat betekent de ideale combinatie; duurzaam, goedkoop en uniek! Daarom geven de Riot als favoriet een 9.5/10. 

Karma koma

Wil je toch eerder voor een klassiekere prom-outfit gaan, dan kies je best een jurk of broekpak uit de Karma Koma die wij een mooie tweede plaats hebben gegeven. De kledingstukken waren heel hoogstaand, origineel en er was een grote verscheidenheid aan kleuraanbod. De ontwerpen van Karma Koma gaan altijd gepaard met een open rug. Ook voor de juiste schoenen kan je daar terecht. De prijs ligt rond de 100 tot 200 euro, maar op vlak van duurzaamheid scoren ze niet al te best. Een 7.5/10 vinden we het mooi waard!

Sway

Duurzaamheid en de ecologische voetafdruk zijn niet onbelangrijk bij het kopen van een kledingstuk. Daarom hebben wij de SWAY ook in onze tips verwerkt. De SWAY is een duurzame winkel gelegen op de Parijsstraat. Je kunt er allerlei kleding kopen. Sommige stuks steken er wat uit, die zijn perfect voor een gala outfit! De prijs komt overeen met het duurzaamheidskenmerk. Om een combinatie aan kleren te vinden voor jouw outfit kom je zeker rond met een budget van tussen 50 en 150 euro. De winkel krijgt van ons een 7/10

liv

Als je echt heel graag een fijne stof en een uniek stuk om je heen hebt zitten, én je een groot budget hebt vrijgemaakt, is de Liv misschien wel iets voor jou. De ontwerpen zijn heel uniek en springen er meteen uit. De stof voelt uitzonderlijk goed aan en is dus van uitstekende kwaliteit waarbij het lichaam perfect geaccentueerd wordt. Alle stuks zijn boven de 250 euro. De prijs is dus ontzettend duur, al is dat niet uitzonderlijk voor zo een verfijnde kwaliteit. De maten waren wel niet heel breed of smal, van XS tot XL. Op inclusiviteit scoorden ze dus niet zo goed. Daarom geven wij deze winkel een 6/10. 

Conclusie

Afhankelijk van jouw persoonlijke waarden bij het kopen van een kledingstuk, is er dus een ruim aanbod voor de geknipte gala outfit in Leuven. Voor kwaliteit ga je het best naar de Liv. Als je een oog hebt voor duurzaamheid raden wij de SWAY aan. Toch liever een traditionelere gala outfit? De Karma Koma is dan geknipt voor jou! Maar vergeet zeker de Riot niet, die het beste voldeed aan onze doelstellingen. Daar vind je variëteit, genderneutraliteit, lage prijzen en duurzaamheid!


13 juni 2023
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69