Lifestyle

Handschoentjes aan, muts aan, sjaal aan en gaan!

5 december 2022
Door: MIJNLEUVEN
Mediacrew'er Hadeywch tipt 7 leuke activiteiten uit het Winteraanbod van de stad.

Het is al weer december en we kunnen stilaan beginnen aftellen naar 2023! In december staat zoals elk jaar de wintertuin weer klaar aan het stadhuis en is heel Leuven prachtig versierd. Daarnaast worden er verschillende winterse evenementen georganiseerd en ik som mijn 7 ultieme tips op in dit artikel. Meer informatie over mijn tips en andere evenementen vind je op de website van de stad.

Tekst: Hadewych Vandekerckhove

Tip 1: Groot Begijnhof bij kaarslicht

Het Groot Begijnhof is één van de verborgen parels van Leuven. Op zaterdag 10 december kan je er vanaf 17u tot 22u een prachtige wandeling maken bij kaarslicht. Je kan tijdens de wandeling genieten van prachtige koorliederen en beiaardklanken. Opwarmen doe je met een heerlijke warme chocolademelk. Trommel al je vrienden bij elkaar en haal die 10.000 stappen maar!

Tip 2: Lichtparcours (un)Holy Light

Bekend met het lichtfestival in Gent? Dit jaar organiseert Leuven ook een kleinschalig lichtfestival. Je hebt de keuze om met de fiets of te voet lichtspektakels op vijf verschillende plekken in Leuven te ontdekken. Ideaal voor de tofste Instagramfoto’s. Je kunt de wandeling/fietstocht elke avond vanaf zaterdag 10 december tot en met 18 december ontdekken. De lichtjes beginnen te flikkeren vanaf 17u en doven terug uit om 21u.

Tip 3: Nieuwjaarsdrink

Zin om nieuwe Leuvenaars te ontmoeten? Die vind je vast en zeker op de nieuwjaarsdrink op de Grote Markt. Je kan er genieten van heerlijke smoutebollen en een warme koffie. Bovendien maak je kans op winterse prijzen. Het evenement vindt plaats op de Wintertuin dus het is het ideale moment om deze speciale evenementenplek te ontmoeten. Blijkbaar zou er dit jaar ook een Instagramplekje voorzien worden. Ga jij ook op zoek?

Tip 4: Jammin’ with Fonske

Op 21 december vindt er weer een nieuwe editie van Jammin’ with Fonske plaats. Weet je niet wat dat is? Het is een gratis concert voor én door Leuvense jongeren. Nieuwe artiesten krijgen hierdoor de kans om hun muziek te promoten en jij ontdekt misschien wel je nieuwe favoriete liedje. Je kunt ook zelf deelnemen. Het evenement vindt plaats op het Rector De Somerplein vlak naast de fietsenstalling. Je hebt dus geen excuus meer om niet te komen!

Tip 5: Eindejaarscorrida

De bekendste loopwedstrijd uit Leuven staat weer voor de deur. Op vrijdag 30 december kun je deelnemen aan de Eindejaarscorrida. Je ontdekt Leuven op een sportieve manier. Het hele parcours is versierd in kerstsfeer en na je loopje kun je genieten van een super tof nieuwjaarsfeestje op de Oude Markt. Je kunt kiezen tussen een parcours van 4, 8 of 12km. 

Tip 6: Brocanterie in kerstsfeer

Fan van vintagespullen? In het weekend van 10-11 december zal jij je hartje kunnen ophalen. Op de brocanteriemarkt op het Martelarenplein vind je de leukste vinylplaten, tweedehandsspullen, enzovoort. Meer informatie over de markt vind je hier.

Tip 7: Expo Vonk

Kunstzinnig ingesteld? Haast je voor 10 december naar naar Expo Vonk in de Rijschoolstraat. Daar staat er een unieke expo klaar voor jou die zich focust op een mix van woord en beeld. Het is de ideale expo om even stil te staan bij een werk en je fantasie de vrije loop te laten gaan. Klik hier voor de openingsuren en voor meer informatie.Deze winter is er dus voor iedereen iets leuks georganiseerd. Ik ga alvast heel veel stappen zetten door al die mooie wandelingen die georganiseerd worden. Wat ga jij ontdekken?

5 december 2022
Door: MIJNLEUVEN

Raf Tubbax

media & storytelling
016 27 27 69